Programa 554 – 16/10/2020 – Edició 2343

Programa 554 – 16/10/2020 – Edició 2343

CULTURA POPULAR ALS ATENEUS 2020

Finalment, tot i que les tendències sanitàries no s’acaben de pronunciar clarament en el tema de teatres i espectacles, sembla que reneix i amb una força descomunal aquest Cicle de concerts i espectacles de CULTURA POPULAR ALS ATENEUS, un cicle que es va iniciar ara fa tres anys i que per aquest darrer trimestre del 2020 ens proposa fins a 23 espectacles diferents de bandes, cobles, corals i esbarts repartits per 7 ateneus de la ciutat de Barcelona. Gràcies a tots els responsables per la seva tenacitat i molta sort.

En el programa d’avui, us parlarem també de la presentació de la nova cobla Canigó, que va tenir lloc a Torelló el passat 12 d’octubre, una cobla històrica que reneix de la mà del nét d’un dels seus fundadors, el sempre actiu i sorprenent Xevi Capdevila i sota la direcció de l’Esteve Molero. Nova saba i noves idees que sens dubte faran créixer aquesta nova-vella formació osonenca. Felicitats.

I en l’apartat musical destacarem els guanyadors del Concurs SONS, els valencians Laura Esparza i Carlos Esteban, i escoltarem i veurem un altre dels temes del seu primer treball discogràfic MARE NATURA. El nostre Youtube de la setmana es titula “Ones”.

I celebrarem i ens congratularem del Premi de Ràdio Associació de Catalunya que han concedit al grup ARA VA DE BO i en conseqüència a la seva ànima incombustible, el nostre company Jordi Roura, pel seu programa EL GRIPAU BLAU realitzat a Ràdio Estel els darrers 19 anys. I escoltarem, com no podia ser d’altra manera, “El gripau blau”, la immortal cançó que dona nom al programa, en la versió que el grup va enregistrar l’any 1974 amb la col·laboració d’en Xesco Boix. També podeu veure un Youtube d’aquest tema extret d’un programa de RTVE d’aquell mateix any.

També tindrem SECCIONS:

I torna LA SARDANA DE LANY i la veu de la Mercè Herrero al FES TA FESTA per recordar les finalistes del concurs que celebrarà la seva gala final el proper 14 de novembre al Teatre d’Esparreguera. En el programa d’avui escoltarem les quatre primeres:

  • “El castell de Gurb, de Carles Santiago
  • “25 anys màgics”, de Lluís Alcalà
  • “Colla Gatzara”, de Jordi Paulí
  • “Del Penedès al món!”, d’Eduard Sendra

I per acabar, la sardana guanyadora del Premi de la Crítica en l’edició de l’any 2016: “De Figueres a Port-lligat”, del mestre Antoni Ros-Marbà.

I la setmana que ve seguirem amb confinament. Quin remei… Però seguirem!