Programa 578 – 02/04/2021 – Edició 2367

Programa 578 – 02/04/2021 – Edició 2367

Especial SETMANA SANTA 2021

Concert de butxaca dedicat a Jordi Fàbregas

Aquesta setmana, a la segona part del FES TA FESTA hi trobareu un CONCERT DE BUTXACA que ha preparat el nostre realitzador Josep M. Adell, dedicat a Jordi Fàbregas, el músic i compositor sallentí, gestor cultural, referent i divulgador de la música tradicional i la música d’arrel catalanes. Un petit concert que farà un tast de la gran trajectòria del fundador i director del Festival Tradicionàrius i del CAT. Com en Josep M. Adell ens defineix al programa, es tracta d’un CANÇONS QUE TORNEN XXL. No us el podeu perdre.

Aquests són els temes escollits per aquest petit viatge per la vida musical de Jordi Fàbregas: “Amsterdam”, “Au jovent!”, “Lo poder del Cant”, “Cançó del raier”, “Sant Rorro”, “Les noies de moral distreta” i “Toc d’inici”.

A banda d’això, a la primera part del programa escoltarem un parell de sardanes: “Primavera” de Josep Serra i Bonal en un enregistrament de l’any 2019 de la Cobla de Cambra de Catalunya dirigida per Alfons Reverter; i “Davant la Verge” d’Enric Morera en la versió de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida l’any 1997 per Salvador Brotons.

I us parlarem encara de la presentació del logo que presidirà la commemoració dels 150 anys de guarniments del carrer Llibertat del barceloní barri de Gràcia. I tindrem una secció: les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, en la que ens comentarà aquella que versa: “Cent quimeres no paguen un deute”.

I la setmana que ve torna el FES TA FESTA habitual, amb estrenes i novetats.

Bona Pasqua a tots i totes!


Per cert: aquí teniu el darrer BUSCA-RAONS de l’Amadeu Carbó. Una llarga i instructiva entrevista amb Jordi Bertran Luengo sobre la Setmana Santa i les seves tradicions. Cinc estrelles.