Programa 587 – 04/06/2021 – Edició 2376

Programa 587 – 04/06/2021 – Edició 2376

PREMIS NACIONALS DE CULTURA 2021

Avui, al FES TA FESTA, farem servir el retrovisor i, encara que amb alguns dies de retard, repassarem els guanyadors i guanyadores d’enguany dels Premis Nacionals de Cultura, fent especial atenció al que ens ha tocat de més a la vora, com és el Festival DANSÀNEU. És per això que el primer tema musical del programa serà d’un grup pirinenc, l’Orquestrina TRAMA: una cançó tradicional que porta per títol Presents de boda.

També us parlarem de com, poc a poc, van tornant a la normalitat els aplecs i les activitats sardanistes. Aquest cap de setmana, pel que fa als primers, hi ha dues cites especials a Calella i a L’Escala. I és per això que escoltarem també sengles sardanes relacionades a aquestes poblacions: Vincles pairals de Martí Fontclara i Primavera d’amor de l’escalenc Josep Vicens i Juli, l’avi Xaxu.

I també us parlarem del Corpus, i molt especialment de la gran crescuda festiva de la festa a Barcelona, de la qual ja us parlàvem la setmana passada, amb proliferació als barris de les tradicions de les catifes florals i de l’ou com balla.

Però el Youtube de la setmana, tot i estar dedicat igualment a la festa de Corpus, ens dirigirà cap a Solsona, ja que aquesta és la proposta que des del Departament de Cultura han fet en el sisè dels vídeos del calendari festiu que s’inclouen en el projecte Visions creatives de la festa. El títol concret d’aquest sisè capítol és Músiques del ball de bastons que es dansen per la festa de Corpus de la ciutat de Solsona.

I a més, és clar, tindrem les SECCIONS:

I moltes més coses. Ja sabeu que no podem callar ni a cop de sabatot…

I la setmana que ve… més!