Programa 604 – 01/10/2021 – Edició 2393

Programa 604 – 01/10/2021 – Edició 2393

Cicle Concerts de Cobla a Barcelona

Aquest dilluns, dia 4 d’octubre, s’iniciarà al Teatre del Casino de l’Aliança del Poble Nou, el Cicle 2021-2022 de Concerts per a cobla que coordina l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona mitjançant la seva secció Amics dels Concerts i que compta amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Enguany l’oferta és de 10 concerts que van d’octubre a març i el primer el protagonitzarà la cobla Contemporània que presentarà el seu darrer CD Contemporanis 10. Entre la resta destaquem el Memorial Joaquim Serra 2021 que se celebrarà el proper dilluns dia 15 de novembre. Tots aquests concerts estan inclosos dins el Cicle Cultura Popular als Ateneus.

I també en aquest primer programa d’octubre destacarem el cicle de Conferències organitzat en motiu de la commemoració del 700 anys del Corpus a Barcelona. La primera, que tindrà lloc a l’Edifici de la Pia Almoina, al Pla de la Seu, n. 7 aquest proper dimecres 6 d’octubre, la impartirà el Dr. Gabriel Seguí de l’Ateneu Universitari Sant Pacià que versarà sobre la Contextualització teològica del Corpus: controvèrsies i heretgies.

Musicalment, dedicarem bona part de programa a la celebració del 4rt aniversari de l’1 d’octubre i per això tindrem dos Youtube de la setmana.

D’una banda el tema “Agafant l’horitzó”, del grup Txarango, un tema escrit just abans de l’1 d’octubre del 2017 i que animava a la participació i a la il·lusió; i d’una altra banda el tema “Sí, hem votat”, del grup Pepet i Marieta, escrit just després d’aquell dia històric i que respira denúncia i perseverança. El trobareu tots dos al final del davantal.

Encara en la part musical, escoltarem en primícia la sardana del jove compositor bergadà Lluís Gual titulada “50 i mig”, inclosa en el nou CD de la Contemporània que es presenta dilluns. I la sardana de les emissores: en aquest cas “Salt Gentil”, d’Antoni Albors.

I també tindrem les SECCIONS, avui recuperant la CRÒNICA CASTELLERA amb els amics de l’Associació Baròmetre Casteller que ens parlaran de les primeres actuacions de la ja anomenada temporada de la represa. I també:

I la setmana que ve, agafeu-vos que arriba la Fira!

——————-