Programa 605 – 08/10/2021 – Edició 2394

Programa 605 – 08/10/2021 – Edició 2394

Es presenta 24a. Fira Mediterrània

Aquest passat dimarts es va presentar al Palau Marc i en streaming el programa de la 24a. edició de la Fira Mediterrània que tindrà lloc a Manresa entre els dies 14 i 17 d’octubre. Una Fira que recupera la presencialitat gairebé total i que, tal i com anuncia vol provocar la mirada a l’arrel i a les arts en viu. Podeu descarregar-vos el Programa general o consultar el web www.firamediterrania.cat. Davant la impossibilitat de parlar de tot en els pocs minuts que disposem ens hem decantat cap al Concert Pòrtic d’aquest diumenge dia 10 en que s’homenatjarà la figura del recentment desaparegut Jordi Fàbregas i en la Jornada sobre Cultura Popular titulada MIRALLS que ha engendrat i organitzat el nostre company Amadeu Carbó.

A la part musical, tres temes relacionats amb Manresa o amb la Fira: la sardana “Manresana” de Joan Manén, en la versió que enregistrà l’any 2013 la Cobla de Cambra de Catalunya sota la direcció de Jordi Molina; la “Cançó de les recollidores d’olives” amb el grup LA MURGA, un tema dels inclosos a l’LP titulat ALMANAC (amb en Jordi Fàbregas al front), un treball històric del que es commemoraran els seus 40 anys també a la Fira, en un concert el dissabte 16, a les 17 h., al Teatre Conservatori; i el tema “Rosa de paper”, amb música de Miquel Gil sobre un poema de Vicent Andrés Estellés que escoltarem amb el grup LA COIXINERA i el mateix Miquel Gil, un tema del seu darrer treball TENIM I TINDREM que presentaran el diumenge 17, a les vuit del vespre, a la Taverna de la Fira i que és el nostre Youtube de la setmana.

Amb darrer tema, la sardana “Sitges”, d’Antoni Català, saludarem una altra de les emissores que ens fan costat, en aquest cas Ràdio Maricel. I també en aquest FES TA FESTA 605 donarem la benvinguda a una nova emissora: ONA CODINENCA, de Sant Feliu de Codines. La família va creixent…

També tindrem les SECCIONS:

I encara una novetat important: tenim nou BUSCA-RAONS. En la novena edició d’aquestes entrevistes tranquil·les i reposades Amadeu Carbó parla amb Mateu Tres Bosch, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya sobre un projecte de digitalització de les figures del bestiari festiu. La podeu escoltar i veure sencera al final d’aquest davantal.

I també us parlarem de diversos actes programats per aquest diumenge dia 10 que ens duran fins a Montserrat, on tindrà lloc la 69a. Trobada Sardanista que organitza l’Obra del Ballet Popular; o fins al Vendrell, on tot celebrant el 75è aniversari dels Dansaires del Penedès tindrà lloc el 49è Concurs de Colles Sardanistes; o…

En fi. Un no parar. Com sempre…

——————————–

—————————–

I aquí teniu el video dels artistes d’enguany a la Fira Mediterrània.