Qui per tu serà – La Coixinera

Qui per tu serà – La Coixinera

 

La Coixinera és un grup que s’autodefineix com a companyia de saraus.  Són d’ El Maresme  i es nota molt al seu repertori on hi ha Ball de la disfressada de Premià i el Drac de Mataró, escrites per ells mateixos i també les adaptacions de temes tradicionals extrets del Cançoner de Pineda de Sara Llorens.

No és el mateix animar una cercavila de Festa Major o fer un multitudinari ball folk a la plaça que enregistrar un disc.  Jo, els discos de folk rock amb baix elèctric, guitarres elèctriques, bateria i teclats, me’ls miro amb lupa i me’n quedo pocs.  La Coixinera m’ha agradat molt.  Instrumentalment són bons, tenen imaginació i el seu repertori mereix que s’enregistri  i es publiqui en disc.  Encara que sembla que estripin una mica, ho fan amb coherència i bon gust.  Escolteu els Pastorets de Mataró que van celebrar els 90 anys a la Sala Cabanyes.  Es va convidar diversos grups locals a fer versions actualitzades. El text és l’original però la música és de La Coixinera.
——————————————–
Mireu aquest vídeo del Youtube amb el Flashmob organitzat pel grup “La Coxinera”, ballant “El xotis d’en Borina”, a la Plaça Santa Anna de Mataró.