Resum 2003, part 2: les colles de 7

Resum 2003, part 2: les colles de 7

Resum Baròmetre 2023 (PART 2):
24 colles amb sostre de la gamma de 7

De les 92 colles del Baròmetre 2023 n’hi ha 24 que han tingut la gamma de 7 com a sostre

Han pujat als set pisos per primer cop la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample i els Castellers del Foix de Cubelles. Han recuperat la categoria de 7 els Castellers de Castellar del Vallès, Castellers del Prat i els Xerrics d’Olot. Els Sagals d’Osona no han pogut reeditar la gamma de 8 i han tornat al grup de la colles de 7.

Marxen d’aquest grup un seguit de colles que han fet un pas endavant incorporant el 2de7 o fins i tot recuperant el 4de8: els Castellers d’Altafulla, Castellers d’Esplugues, Castellers de Cornellà i Tirallongues de Manresa. Per contra han baixat als sis pisos els Castellers de Cerdanyola, Minyons de l’Arboç i Xiquets de Cambrils.

La colla amb millor posició en la categoria de 7 han estat els Sagals d’Osona amb el 3de7 per sota per bandera. Sense castell de 8, però, els de la plana de Vic han baixat del lloc 18è del 2022 al 32è d’aquest curs. També han fet el 3de7s, tot i que només carregat, els Margeners de Guissona que l’han acompanyat dels bàsics de 7 i per això figuren al lloc 40, l’any passat van acabar al 49. La meitat de les colles d’aquest grup, dotze, han superat els bàsics de la categoria.

L’altra meitat del grup, dotze colles més, han tingut de sostre els bàsics de 7. Enguany totes amb el seu millor castell descarregat: el curs passat dues colles, Arboç i Cambrils que ara són de sis, van deixar el castell de 7 només coronat.