Resum 2023, part 1: les colles de 6

Resum 2023, part 1: les colles de 6

Resum Baròmetre 2023 (PART 1):
37 colles de 6

 

De les 92 colles del Baròmetre 2023 n’hi ha 37 que s’han quedat amb els castells de 6 de sostre. La temporada passada van ser 34 de les 87 que van fer castells durant el 2022_

Han tornat a l’escena castellera, després de l’impàs pandèmic, els Castellers de Gavà, els Castellers de Sant Adrià, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Castellers de Santa Coloma. Dues noves colles han fet els seus primers castells de 6: la Colla Castellera del Baix Montseny i els Castellers del Pallars (els malfargats). Per contra ha deixat d’actuar la Colla Castellera de la Gavarresa i no han fet castell de 6, i per tant no figuren al Baròmetre 2023,els Castellers de Rubí –que els han provat sense encert– ni la colla a l’exterior dels Castellers of London. La Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample i els Castellers del Foix de Cubelles han pujat per primer cop als set pisos i tampoc compten en aquest grup.

La primera colla de 6 al Baròmetre, la que té les tres millors construccions de la gamma de 6, són els Castellers de Viladecans –que passen del lloc 81 del final de curs passat al 56 de la taula d’enguany–. Les millor construcció d’aquest nivell és el Pde5 –que han assolit els de Viladecans i també els Castellers de Montcada i els de l’Adroc–. El 2de6, el segon castell de la gamma, l’han completat també els de Viladecans i Montcada i el tenen de sostre els Minyons de l’Arboç, Castellers de Sant Feliu, Xiquets de Cambrils, Xiquets de Vil-seca, la Colla Castellera de Cerdanya, Castellers de la Selva, Encantats de Begues, Castellers de Mallorca i la Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts. Vailets de Gelida, Torraires de Montblanc i Castellers de Cerdanyola han deixat el 2de6 només carregat.

 

La resta, una vintena de colles, han fet construccions de 6 menors –que no tenen puntuació reglada al Concurs–.

Podeu veure la taula completa a la web del barometrecasteller.cat