Resum de la temporada 2013 (2)

Resum de la temporada 2013 (2)

AUGMENTEN LES COLLES DE 9

A banda de les cinc colles de gamma extra, sis colles més han fet castells de 9. Els Capgrossos de Mataró no han pogut enguany amb la gamma extra, després de tres temporades a la màxim categoria. Uns Xiquets de Tarragona en forma, tot i provar el 5de9 amb folre, segueixen sent colla de castells bàsics de 9. Castellers de Sants i Castellers de Barcelona han assolit la tripleta màgica, afegint-se a les altres colles grans. Els Xiquets de Reus han recuperat el 3de9 amb folre, disset anys després, i els Castellers de la Vila de Gràcia l’han assolit per primer cop. A més, els Castellers de Sabadell l’han provat. Un esclat en la categoria dels 9 pisos, el resultat ha estat la millor collita de la història:

Els Capgrossos de Mataró són la colla de 9 amb més castells d’aquesta gamma. L’única que ha fet més 4de9f (8d) que no 3de9f (2d, 4c). Respecte la temporada passada, han perdut el 2de9fm carregat, el 4de8 amb l’agulla carregat i el 7de8.

Els Xiquets de Tarragona han doblat el nombre de castells de 9 de l’any anterior, gràcies al domini del 3de9 amb folre, que han portat a noves places. Els dos intents de 5de9 amb folre de Tots Sants van acostar-los una mica més a un possible salt a l’elit dels castells.

Els Castellers de Barcelona han ressuscitat diverses estructures: Han recuperat el 4de9 amb folre i el 4de8 amb l’agulla, han pogut completat el 3de9 amb folre i el pilar de 6. Han fer la seva primera tripleta màgica i són la colla que ha fet més 5de8 (14d, 1c), i a més han provat sense sort el pilar de 7 amb folre.

Els Castellers de Sants han recuperat el 4de9 amb folre i sovintejat més el 3de9 amb folre. També han tret suc de l’espadat: recuperant i descarregant el pilar de 6 i afegint amb solvència el pilar de 7 amb folre i el 4de8 amb l’agulla. Això els ha permès fer la seva millor diada històrica: la tripleta amb el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 7 final.

Els Castellers de la Vila de Gràcia i els Xiquets de Reus són les dues noves colles de 9 (en el cas dels reusencs, recuperen els galons). Els de Gràcia han ampliat el seu repertori de gran manera, han passat de coronar el 5de8  i el 2de8 amb folre a consolidar la gamma alta de vuit i fer tres castells de nou. Han completat per primer cop el 4de8 amb l’agulla, el 5de8, el 2de8 amb folre i el pilar de 6. A més de descarregar un 3de9 amb folre i carregar-ne dos més, espectacular. El retorn del Xiquets de Reus s’ha fet esperar, però ha estat sòlid, amb dos 3de9 amb folre descarregats. A més, han tornat a completar el 5de8 i han dominat a plaer el 2de8 amb folre. Les dues colles han fer també les seves millors diades de mai.