Resum temporada 2017 (III)
Colles de 8

Resum temporada 2017 (III)
Colles de 8

15 colles han tingut sostre de 8 aquest any.

Hi ha estrenes sonades com el 5de8 de Sagals i Moixiganguers o el 3de8 d’Esplugues i Tirallongues.

5 de 8 dels Sagals d’Osona

Els Xiquets de Reus s’han quedat en els vuit pisos. Després de quatre temporades consecutives com a colla de 9. El 5de8 ha estat el seu castell insígnia i han carregat per primer cop a la seva història el 4de8 amb l’agulla. Els Sagals d’Osona han protagonitzat la seva millor temporada històrica. Han recuperat la gamma alta de 8 i han estrenat la catedral. El 5de8 taronja ha estat una de les sorpreses de la temporada –no l’havien provat–. També han recuperat el 2de8 amb folre, que no completaven des del 2014.

Els Moixiganguers d’Igualada també s’han superat, gràcies a la catedral. Han millorat en sostre i en regularitat –sense cap caiguda en tot l’any–. Amb el 5de8, aconseguit a la primera, han trencat el sostre de les darreres tres temporada, que tenien amb el 2de8 amb folre.

Els Xics de Granollers es mantenen un any més dins la gamma alta de 8. Han descarregat per primer cop el 7de8 –que van coronar l’any passat i un més enguany–. En canvi, no han provat el 2de8 amb folre –el seu sostre històric– i que havien descarregat en les tres anteriors campanyes.

Els Bordegassos de Vilanova s’han envalentit aquest any i han buscat recuperar la catedral, que han provat dos cops el 5de8, però sense encert –feia 15 anys que no el portaven a plaça–. Han descarregat la torre de 8 amb folre un cop –l’any passat la van coronar in extremis i no la completaven des del 2012–.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau han tornat a completar el pilar de 7 amb folre, que els dóna dret a ser entre les colles amb gamma alta de 8. En canvi, no s’han atrevit a ampliar la gamma: han estat assajant el 2de8 amb folre i el 4de8 amb l’agulla.

Els Castellers de Terrassa L’any passat van completar el 2de8 amb folre però enguany no s’hi han atrevit –tampoc amb el 7de8 que assajaven i que no han fet mai–. Han sovintejat el 3de8 –l’any passat en van completar un de sol.

Els Castellers d’Esplugues han fet un pas endavant al descarregar el 3de8 que els ha permès assolir la clàssica de 8. Els Tirallongues de Manresa també han sumat el 3de8 i descarregat per primer cop el 4de8. També han signat la clàssica de 8. Els Castellers de Lleida es mantenen en els bàsics de 8 amb una lleugera millora quantitativa en els sostres de 8. Els Castellers de la Sagrada Família han revalidat la categoria gràcies el 4de8 però ham perdut gamma. No han provat el 3de8, que van coronar per primer cop l’any passat i han coronat tan sols un 2de7.

La Colla Jove de Sitges ha consolidat la categoria: fent més d’hora que mai el 4de8 i recuperant la torre de 7. Els Castellers de Berga ha completat la feina aconseguida l’any passat amb el carro gros. Han descarregat per primer cop el 4de8 i han revalidat el 2de7. Els Al·lots de Llevant han confirmat el 4de8 per segon any i també el 2de7 –tot i que n’han fet un de sol i l’any passat el van sovintejar–.

La Colla Castellera Jove de Barcelona ha descarregat el 4de8 el mateix any de la seva estrena com a colla de 8. També han provat per primer cop el 2de7, però sense encert.