Resum temporada 2017 (IV)
Colles de 7

Resum temporada 2017 (IV)
Colles de 7

31 colles han tingut el seu sostre en el 7 pisos.

Els de Cerdanyola han estrenat el 2de7 i els de Banyoles, Andorra i Castellar la categoria.

Els Castellers de Cerdanyola ha estat l’única colla de 7 capaç de fer el 2de7 –castell que han fet per primer cop i que està puntuat dins del grup de castells bàsics de 8–. Els Nois de la Torre ha estat l’única colla de 7 que ha fet el 3de7 aixecat per sota. N’han fet un de sol i han recuperat un castell que no feien des del 1982.

Els Castellers d’Esparreguera han consolidat la gamma mitjana de 7 amb el 5, 7 i 4de7 amb l’agulla. Els Castellers de Castelldefels han descarregat per primer cop el 5de7 i el 7de7. La Colla Castellera de Figueres s’han mantingut i han provat el 2de7 però sense encert. Els Castellers de Badalona no han provat el 4de8, que van poder estrenar l’any passat, quedant-se en els 7 pisos.

Els Castellers del Poble Sec no han provat cap castell de 8 i han retornat al sostre de 7 després de quatre temporades com a colla de 8. Els Castellers de Cornellà no han buscat revalidar el 3de7 aixecat per sota de l’any passat i s’han quedat amb gamma mitjana de 7. Els Xiquets del Serrallo no han provat el 2de7, que van coronar l’any passat, ni el 5de7 amb l’agulla, que van completar. Els Castellers d’Altafulla han recuperat el 5de7, que no feien des del 2014, i el 3de7 amb l’agulla, que van fer per darrer cop el 2011.

Els Castellers del Riberal han estrenat el 3de7 amb l’agulla. Amb els dos castells de 7 amb l’agulla van fer la seva millor diada de mai. Els Matossers de Molins s’han consolidat dins la categoria revalidant el 5de7 i recuperant el 3de7 amb agulla, que havien estrenat el 2015. Els Minyons de l’Arboç han fet un únic 5de7, que els ha permès revalidar la gamma mitjana de 7. Han completat el pilar de 5, que l’any passat van deixar a mitges. Els Castellers de l’Alt Maresme no han revalidat el 5de7 i han deixat tan sols coronat el 4de7 amb l’agulla. Han acabant tirant de 3de7 amb l’agulla.

Els Castellers de Sant Vicenç dels Horts no han provat el 5de7, que van fer dos cops l’any passat. Els castells de 7 amb l’agulla han estat el seu sostre. Els Xerrics d’Olot han confirmat el 4de7 amb l’agulla que van estrenar l’any passat. Els Castellers de Caldes s’han mantingut gràcies a un solitari 3de7 amb l’agulla. Els Castellers de Mallorca han recuperat els bàsics de 7 i fins i tot han completat el 3de7 amb l’agulla. També han coronat el pilar de 5. Els Xiquets de Vila-seca s’ha mantingut solvent amb els bàsics de 7.

Els Castellers de Mollet han recuperat –i sovintejat– el 3de7, que no feien des del 2005. Els Margeners de Guissona s’han tornat a quedar amb els bàsics. Els Vailets de l’Empordà han perdut el 4de7 amb l’agulla i tampoc han provat el 3de7 amb l’agulla –tal com van fer l’any passat en una ocasió–. Els Esperxats de l’Estany han irromput amb força entre les colles de 7. Han coronat i descarregat per primer cop –i sense cap caiguda– tres doblets de 7. Els Castellers de Santpedor s’han consolidat com a colla de 7 després de la seva estrena l’any passat.

Els Brivalls de Cornudella han reeditat els dos castells de 7. Els Castellers de Sant Feliu han mantingut la categoria gràcies al 3de7. Els Xiquets de Cambrils han recuperat el 3de7 i la categoria –en una anterior etapa el van fer per darrer cop l’any 2000–. Els Torraires de Montblanc tornen a ser colla de 7 gràcies al 3de7 que van fer a casa al setembre –un castell que no feien des del 1999–.

Els Salats de Súria han reculat i l’esporàdic 2de7 i el 3de7 amb l’agulla de l’any passat no han tingut continuïtat i s’han quedat tan sols amb un 3de7. Per últim els Castellers d’Andorra i els Castellers de Castellar del Vallès han carregat per primer cop un castell de 7, el 3de7.