Classificació final del Baròmetre 2018

Classificació final del Baròmetre 2018

La Colla Vella encapçala
el Baròmetre final del 2018

El Baròmetre Casteller 2018 s’ha tancat amb 94 colles convencionals, entre nacionals i colles a l’exterior. Són una més que l’any passat.

Han entrat al llistat com a noves colles amb castell de 6: els Castellers de Mediona, els Xiquets de Torredembarra i els Xiquets de Copenhaguen. Per contra han marxat del Baròmetre els Angelets del Vallespir i els Xics Caleros.

Enguany s’han quedat amb sostre de set pisos 36 colles –cinc més que l’any passat–. Principalment per el descens de quatre colles de 8: Alots de Llevant, Jove de Sitges, Jove de Barcelona i els de la Sagrada Família que s’han quedat amb sostre de 7. En la categoria de 8 no hi hagut cap estrena, però sí moviments en la de 7. Els potablava del Prat han fet per primer cop castells de 7 i han recuperat la categoria dues colles: els bous de La Bisbal del Penedès i la Jove de l’Hospitalet de Llobregat. En canvi han baixat als sis pisos els Castellers d’Andorra i els Salats de Súria.

Les colles de 9 han tornar a ser vuit: amb dos ascensos i dos descensos. Els Xiquets de Reus han recuperar els 9 pisos i s’han incorporat els Moixiganguers d’Igualada. Per contra, Nens del Vendrell i Xicots de Vilafranca s’han quedat amb vuit pisos.

A la gamma extra han repetit les set colles de l’anterior campanya. Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa –els malves no han pogut fer castell de 10–.

En la gamma extra prèmium s’ha mantingut la Jove de Tarragona que ha acabat en quart lloc del Baròmetre, els Castellers de Vilafranca tercers –sent la única colla que ha descarregat un castell de 10– i els dos primers llocs per les dues colles de Valls que han completat castells desfolrats: la Joves en segon lloc i la Vella en el primer del Baròmetre 2018.

El proper 15 de desembre el Baròmetre Casteller entregarà els tres trofeus del Premi Baròmetre 2018 en el marc de la Nit de castells. Seran per les colles que han descarregat un pis més en la seva trajectòria històrica. Els Moixiganguers d’Igualada com a nova colla de 9 i els Castellers del Prat de Llobregat i els Castellers de Castellar del Vallès com a noves colles de 7.

Podeu consultar el Baròmetre final del 2018 a l’App i web barometrecasteller.cat