“Rosina” – Conjunto Típico de la Costa Brava

“Rosina” – Conjunto Típico de la Costa Brava

Avui els presentem una veritable troballa. Un disc de vinil de 45 revolucions, enregistrat als estudis de Zafiro a Madrid, el 1962. Quatre cançons amb el títol de «Habaneras en la Costa Brava».

Segons, la portada, amb una foto de Tossa de Mar d’aquella època, les interpretacions són del anomenat « Conjunto Típico de la Costa Brava « amb la direcció de L.F. Puigdemont i canta el « Noi de Palafrugell».

Lògicament, no costa gaire de descobrir que L.F. Puigdemont es tracta de Lluís Ferrer,director de l’Orquestra Maravella, aquí batejada  « Conjunto típico de la Costa Brava « i el « Noi de Palafrugell «, en Lluís Heras que era el vocalista, aleshores, de l’orquestra Internacional.

Això vol dir, grans professionals tocant el piano, la guitarra, violins i trompetes, interpretant Tecla, La caña dulce, Gaviota o Rosina.

En un comentari a la contraportada del disc, Jorge Arandes va escriure, entre altres coses: « El aire de las habaneras era una dulce invitación a mecerse en oleadas de ilusiones». Déu n’hi do!

Sigui com sigui, els hi garanteixo que aquest disc m’ha arribat al cor. Havaneres amb l’Orquestra Maravella i la veu d’en Lluís Heras « El noi de Palafrugell», el 1962.

Escoltem una de les més cantades «Rosina«.

 

 

 

Sortida

 

Una gravació ben curiosa de Rosina, realitzada a Madrid amb la veu de Lluís Heras « El noi de Palafrugell», el super acompanyament del Conjunto típico de la Costa Brava, Orquestra Maravella sota la direcció de L.F. Puigdemont, Lluís Ferrer. Quines ganes de complicar la cosa!