Rosó (Pel teu amor) – Ignasi Terraza

Rosó (Pel teu amor) – Ignasi Terraza

Doncs avui portem una cançó ja tradicional de la cultura d’amor catalana, per dir-ho d’alguna manera. Però vet-ho aquí que tot i ser-ne part fonamental, la seva lletra, avui ens l’haurem d’imaginar. Perquè? Doncs perquè l’escoltarem només interpretada a piano. Això si, amb un pianista excepcional. Un digne successor de Tete Montoliu, el millor pianista català, de jazz, de tots els temps… al menys fins ara. Us parlo d’Ignasi Terraza i la cançó és “Pel teu amor”, encara que és més popularment coneguda com “Rosó”.
———————————————————–
Aquí en teniu una altra versió memorable: la del tenor Josep Carreras.

———————————————————–
I la lletra:

PEL TEU AMOR (ROSÓ)

Amb la llum de teu mirar,
has omplert la meva vida.
Si em poguessis estimar,
ma il.lusió fóra complida.
I viuria tan content,
que en mon rostre s’hi veuria,
la llum de l’agraïment,
i a tot hora et cantaria,
una cançó pels teus ulls,
que jo mateix et faria,
i una cançó pels teus ulls,
per què en mig de tants esculls,
ells fossin la meva guia …

Rosó, Rosó,
llum de la meva vida,
Rosó, Rosó,
no desfacis ma il.lusió.

Presoner soc en tots moments,
de la teva veu tan clara,
que allunya mal pensaments,
i la bondat sols ampara.
Perquè és fresca i és suau,
i és un doll de poesia,
i s’assembla en el cel blau,
que al cor ens dóna alegria,
doncs ja que em tens presoner,
un dia i un altre dia,
i jo m’hi trobo tan bé,
Roser, la meva Roser,
vulgues fer-me companyia …

Rosó, Rosó,
llum de la meva vida,
Rosó, Rosó,
no desfacis ma il.lusió.