Sa somereta – Caliu

Sa somereta – Caliu

Avui viatgem a ses Illes. En concret a Mallorca.
Ja fa uns anys vaig rebre una maqueta de Mallorca.  Era un CD amb 6 temes populars mallorquins i catalans.  El signava el duet Joana Maiol, que cantava, i Pere Dàvila, guitarrista i arranjador. Sonava molt bé.
Uns quants anys més tard, el grup Caliu em fa arribar el seu disc titulat Punt i seguit; és el seu primer disc.  Amb sorpresa m’adono que en aquest septet hi ha en Pere Dàvila i també lletres de Joana Maiol.  Aquí la cantant solista és na Maribel Vidal.  Als grups mallorquins els costa molt tenir projecció al Principat, tret de l’històrica formació Música Nostra, de la Miquela LLadó.  Caliu va ser al Tradicionàrius 2011 i, per la seva qualitat, entusiasme i riquesa musical, mereixerien aconseguir el reconeixement del públic.
En època de crisi, posar set músics en un projecte folk combinant instruments tradicionals i clàssics té mèrit.  Us convido a escoltar aquest fandango menorquí titulat Sa somereta, arranjat per en Pere Dàvila que obre el primer disc de Caliu, una excel·lent formació folk mallorquina.
———————————
Aquí teniu el vídeo del tema en una actuació del grup a IB3 TV.