Sabadell, catedral i folre descarregats!
Crònica 10/09/2012

El cap de setmana casteller ens ha portat registres molt destacats i alguna ensopegada. A destacar la diada de Sabadell, en especial per l’actuació de la colla local. En dos anys han passat de recuperar els castells de 8 a ser potencialment una colla de 9, els falta donar un pas més després del recital vist aquest diumenge.

Els saballuts descarreguen per primer cop el 5 de 8 i el 2 de 8.

Els Castellers de Sabadell han descarregat per primer cop i d’una sola tacada la catedral i la torre folrada. D’entrada han sumat un altre 3 de 8, el vuitè de l’any, i compte perquè ja han posat quints al 3 de 9 a l’assaig. El diumenge de Concurs podrien esdevenir colla de 9. A la segona ronda han atacat el seu millor castell, han descarregat el 5 de 8. Catedral que van coronar per primer cop el passat juliol a Mataró, d’aquesta manera s’han convertit en la dotzena colla que completa aquest castell a l’era moderna. En tercera ronda també han fet història, completant la seva primera torre de 8, castell que van carregar ara fa un any i que  havien carregat per segon cop el passat octubre en la seva diada. Tres rondes perfectes en la seva millor diada. A la ronda de comiat han coronat el pilar de 6, espadat que havien descarregar al juliol però que aquest cop ha quedat coronat, caiguda que no treu mèrit a l’excel·lent de la diada.

Els Capgrossos fan el 4 de 9 a Sabadell i els Minyons fallen amb el 3 de 9.

Els Capgrossos de Mataró han tornat a respirat assolint el seu millor repertori en el que va de curs. 5 de 8 sortida, el quart de l’any. A la segona ronda han portat el 4 de 9, tercer de la temporada i primer castell de 9 que alcen a Sabadell. De fet els del Maresme han estat els encarregats de mantenir els galons de 9 de la plaça sabadellenca enguany, tot i que queda encara la diada dels locals. A la tercera ronda han fet la novena torre de 8 blava de l’any. Els Minyons de Terrassa no han tingut al dia, han ensopegat de sortida amb el 3 de 9 i després han rebaixat el seu programa. Torre de 8, 3 de 8 i 4 de 8 en una plaça on els egarencs hi havien arribat a plantar gamma extra.

Guissona torna a ser de 9 gràcies a la Jove de Tarragona i els Margeners completen el 4 de 8.  

Dissabte a Guissona la Jove de Tarragona va retornar els galons de 9 a la població. Els liles van portar-hi el 3 de 9, tercera colla que l’alça allà. Novè castell de 9 de la temporada i sobretot en una diada sense ensurts. També van portar el 5 de 8, el tretzè de l’any, xifra superior a la de l’any passat que va acabar amb el 5 de 9 coronat. El tercer castell va ser el 4 de 8. Els Margeners de Guissona van estrenar el 4 de 8, descarregant-lo i assolint el tercer del seu historial. També van completar el primer 2 de 7 de l’any, n’havien coronat dos prèviament. La seva millor diada la van havien iniciat amb el 3 de 7 per sota. En aquest diada els Castellers del Poble Sec van fer el 3 de 7.

Els Xiquets de Tarragona aquest dissabte a la Pobla de Montornès va fer-hi també el 5 de 8, i ja en porten quatre. El van acompanyar del 3 de 8 i el 4 de 8. Els Nois de la Torre hi van fer el 3 de 7 amb l’agulla. De la resta d’actuacions del dissabte apuntar que els Castellers de Barcelona van fer el 3 de 8 i el 4 de 8 davant de la catedral barcelonina i els Bordegassos de Vilanova el 4 de 8 i el 2 de 7 carregat. A Olot els Sagals d’Osona van desmuntar un 4 de 8 i va sumar el 2 de 7, els Marrecs de Salt van fer-hi el 2 de 7 i els Xerrics d’Olot castells de 6. Els Castellers de Sabadell també van fer el 2 de 7 a la vigília de la seva festa major i els Xiquets de Reus van fer la torre a Poboleda.

Tornant al diumenge, destacar que els Xicots de Vilafranca han plantat el 3 de 8 a Vilanova del Camí, l’han acompanyat de la torre de 7 i un 5 de 7 lleuger. Els Castellers de Terrassa hi han fet la torre de 7 i els Moixiganguers d’Igualada el 3 de 7 per sota.