Sant Fèlix i Sant Ramon
Crònica 31/08/2011

Sant Fèlix i Sant Ramon
Crònica 31/08/2011

Repassem tots els resultats que s’han produït durant el passat cap de setmana i també a la Festa Major de Vilafranca que ens ha deixat, realment, grans registres.
Primer de tot un cop d’ull al passat cap de setmana en el que van haver-hi diades interessants a El Catllar, amb tripleta per part de la Colla Jove de Tarragona, també dels Castellers de Vilafranca o de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, tot i que va ser incompleta. També el 3 de 9 rebel el dissabte de la setmana passada, a Sitges, per part dels Minyons de Terrassa.

Ja el diumenge, castells de 9 a l’Arboç del Penedès on el verds, els Castellers de Vilafranca, hi van aixecar la torre de 9 amb folre i manilles. També allà la Colla Vella dels Xiquets de Valls hi va fer el 3 de 9 amb folre. El 3 de 9 també es va poder veure al barri de Sants, de Barcelona, per part dels Minyons de Terrassa, una colla que va carregar també el 4 de 9 en la mateixa diada.

Tot just eren unes jornades castelleres prèvies al que havia de ser la Festa Major de Vilafranca, que s’encetava el dilluns amb la vigília, on els verds ja van fer la tripleta vilafranquina. En aquesta actuació hi van participar també els Xicots de Vilafranca que van aconseguir descarregar novament el 4 de 8.

Ja pròpiament el Dia de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès, cinc gamma extres: els Castellers de Vilafranca que van aconseguir el 4 de 9 amb l’agulla, no van poder amb la torre de 9 sense manilles que van provar i, a posteriori si que van aconseguir-la emmanillada; després un altre intent de 3 de 10, no l’aconsegueixen des de l’any 2006, per prosseguir amb un 3 de 9 amb folre i acabar amb un pilar de 8 amb folre i manilles. Gran Diada, sens dubte, dels verds, tot i el fiasco amb la torre de 9 sense manilles i el 3 de 10.

En aquesta jornada també molt bon paper dels Minyons de Terrassa amb el 3 de 9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i el 4 de 9 amb folre. Els va quedar en intent el pilar de 8. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va posar la nota exòtica de la diada amb el 3 de 9 i el 4 de 9 i un inusual 9 de 8, el primer cop que es veia a Vilafranca, el tercer cop a la història, després dels que van aconseguir el 2001 i el 2003 a Reus. També va participar a la Diada de Vilafranca la Colla Joves dels Xiquets de Valls que van carregar el 3 de 9, estrenant-lo aquesta temporada i també el 4 de 9 carregat.

Però atenció, la jornada castellera més intensa arribava el dimecres, a la Diada de Sant Ramon, en la que els verds van fer la millor actuació de l’any i la sisena millor de la història castellera. Amb una actuació, aquesta de la Diada de Sant Ramon, en la que els verds sortien de 3 de 9, i després descarregaven la bèstia indomable, la torre de 8 sense folre, el segon cop i en tant sols 9 mesos. També van fer el 4 de 9 amb l’agulla, aquest al segon intent, després d’un intent primer desmuntat, i van cloure amb el pilar de 8 amb folre i manilles. En aquesta jornada de Sant Ramon, l’altra colla de la vila, els Xicots de Vilafranca hi van fer el 4 de 8 descarregat però van fracassar en l’intent de torre de 8 amb folre.