Sant Jordi de 9 obre el curs casteller

Sant Jordi de 9 obre el curs casteller

Els de Vilafranca va fer el primer 3de9f del 2018

Aquest passat cap de setmana, diada de Sant Jordi inclosa, es van registrar fins a 63 novetats al Baròmetre Casteller. En la primera jornada de la temporada regular va arribar el primer castell de 9 de l’any. A més, en el que va d’any 12 colles ja han fet castells de 8.

Els Castellers de Vilafranca van fer el 3de9f, el primer castell de 9 del 2018. També van estrenar el 2de8f i el pilar de 6. El 2de8f també ha estat novetat per la Vella de Valls, els Minyons de Terrassa i uns sorprenents Moixiganguers d’Igualada. Aquest són les colles que estan al davant en aquest inici de temporada. En els vuit pisos, els Castellers de Sants i els de Sabadell van estrenar el 3de8. També cal apuntar el primer pilar de 6 de la Joves de Valls que encara no ha tocat els castells de 8.

Els Xiquets de Reus van treure el 2de7 i el 7de7. Es van registrar altres novetats en els set pisos: la Jove de Tarragona el 9de7, els Castellers d’Esplugues el 5de7 i 4de7 amb l’agulla, els Xiquets de Tarragona el 7de7, els Tirallongues de Manresa el 4de7 amb l’agulla, tres colles van estrenar el 3de7 amb l’agulla: els Sagals d’Osona, Castellers de Cornellà i Nois de la Torre. Finalment en els set pisos van entrar el 3de7 de la Jove de Sitges i Xiquets del Serrallo i el 3de7 carregat de la Jove de l’Hospitalet.

Quinze colles més van sumar nous castells de 6 i la llista de colles que han debutat ja enguany arriba a les 82. En aquest moment en queden una desena per estrenar la temporada.

Podeu repassat l’estat de la temporada al barometrecasteller.cat

Crònica de la jornada a la Revista Castells:
Castell de 9 verd a la vigília de Sant Jordi
Dia de Sant Jordi amb folre malva

Foto: 3de9f dels Castellers de Vilafranca (@verds)