Sant Jordi tranquil
Crònica 26/04/2011

Sant Jordi tranquil
Crònica 26/04/2011

La coincidència amb la Setmana Santa ha rebaixat la intensitat castellera. Tan sols destaca el primerenc 2de7 dels de Reus i el primer castell de 7 la Jove de Vilafranca.

 

Aquest ha estat un Sant Jordi poc casteller, la coincidència amb les vacances de primavera ha fet minvar el gruix d’actuacions al voltant del dia 23 d’abril. De fet algunes s’han traslladat a aquest cap de setmana.

El 2de7 dels Xiquets de Reus

A destacar la diada celebrada a la capital del Baix Camp on els Xiquets de Reus van estrenar la torre de 7, un 2de7 primerenc, l’any passat no el van fer fins el 12 de juny. El reusencs, que van actuar en solitari, van fer també el 5de7 i 4de7 amb l’agulla.

A Tarragona, també dissabte, van estrenar un innovador sistema d’actuació castellera. Les quatre colles van tenir 45 minuts per fer les tres rondes. D’aquesta manera el ritme de la diada va ser intens, amb castells simultanis, tot i que l’alçada dels castells va ser discreta. Xiquets i Jove de Tarragona van fer el 5de7 com a millor castell, Sant Pere i Sant Pau va carregar el 3de7 i Serrallo va fer castells de 6.

Finalment a l’Alt Penedès, el dia de Sant Jordi, va debutar en pròpia plaça la novella Colla Jove Xiquets de Vilafranca. Els vilafranquins van fer el seu primer castell de 7, va ser al tercer intent. Van completar el 4de7, després de dos intents desmuntats, on la inexperiència es va fer palesa. També van fer el 5de6. Els van acompanyar, també amb camisa blau cel, els Nois e la Torre que van fer la clàssica de 7. El 3de7 al segon intent i el 4de7 a la primera.