Santes amb manilles
Crònica 25/07/2011

Santes amb manilles
Crònica 25/07/2011

Els Castellers de Vilafranca tornen a plantar la torre de 9 a Mataró, feia quatre anys que no ho aconseguien

 

Els Capgrossos van carregar també la torre emmanillada, aquest cop a casa seva.
Cap de setmana ple de novetats amb l’estrena del 4 de 8 de Xicots i de Marrecs que el recuperen

 

La torre de 9 dels Verds

La diada de les Santes va ser propicia per als Castellers de Vilafranca, des del 2007 que no podien amb els gammes extra a Mataró. Aquest cop, per primera vegada sota la direcció de David Miret, van poder plantar la torre de 9. El primer gamma extra verd de l’any i que van completar amb esforç a la baixada. També van facturar el 3 de 9 i el 4 de 9, a més del pilar de 7. La millor actuació dels vilafranquins en el que va d’any. L’atac al pilar de 8 és va posposar i ja han anunciat que aquest dissabte a Vilanova volen tornar a fer gamma extra.

El 2 de 9 dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró van aconseguir l’objectiu de fer la torre de 9 a casa, revalidant el 2 de 9 que van completar per primer cop el novembre passat a Vilafranca. Van carregar la torre al segon intent, la primera la van baixar instants després de sonar gralles. Finalment van poder fer l’aleta al castell de gamma extra, a casa i abans de vacances. El castell és va carregar i poc més. També van completar el 4 de 9, el vintè del seu historial, convertint-se en la cinquena colla que l’ha bastit en més ocasions. Amb l’objectiu principal assolit van fallar amb el 3 de 9 a la tanda final, l’esforç anterior els va passar factura.

Els Castellers de Lleida van ser atrevits. Van obrir amb el 4 de 8, sense problemes. A la segona ronda van atacar per primer cop aquest any el 2 de 8 amb folre, va cedir just abans de coronar-se. Després van fer la torre de 7 i van estrenar el 3 de 8, que tan sols van carregar.

Dissabte a Sitges els Xicots de Vilafranca van fer el seu primer castell de 8 de l’any, van descarregar el 4 de 8 al segon intent. El darrer completat va ser al Concurs de l’any passat. Bones sensacions en un carro gros ple de debutants. També van fer el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla. Idèntica actuació va fer la Colla Joves Xiquets de Valls, que va acudir amb baixes de tronc significatives. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer la clàssica de 8 i la Colla Jove de Castellers de Sitges va completar el 5 de 7 com a millor castell.

En pròpia plaça els Marrecs de Salt va recuperar el 4 de 8, que no carregaven des del 2009. Primer van desmuntar un intent i després van completar-lo. També van fer la torre de 7 i el 5 de 7. Allà els Castellers de Barcelona van fer la torre de 7 i els Sagals d’Osona el 3 de 7 amb l’agulla.

A Valls, al barri de les Vivendes, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va estrenar el 5 de 8 a més de fer el segon 4 de 8 amb l’agulla, estrenar el 9 de 7 i completar un altre pilar de 6. Els Xiquets de Reus hi van fer el 2 de 7.

A la Riera de Gaià els Xiquets de Tarragona van sumar una altra clàssica de 8: 2 de 7, 4 de 8 i 3 de 8. Els Castellers d’Altafulla van fer castells de 7. Per últim, a Esplugues, els Castellers de Sabadell van fer la torre de 7 i la colla local castells de 7.