Sants remunta els 9 pisos

Sants remunta els 9 pisos

El passat cap de setmana va deixar sis estrenes al Baròmetre, tot i la situació greu que viu el país i l’anul·lació de diverses actuacions. Els Castellers de Sants van recuperar els 9 pisos i altres quatre colles van completar noves fites: Al·lots de Llevant, Castellers de Castellar, Salats de Súria i Castellers de Gavà.

Per dalt, tot continua gual. Cinc colles amb gamma extra: Colla Vella, Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona, Colla Joves i Minyons de Terrassa.

La primera entrada de la setmana va ser per als Castellers de Sants (8) que, diumenge a casa seva, van estrenar el 4de9f com a sostre de la temporada. A més van coronar el 2de8f i ja figura com el seu segon millor castell de l’any. Amb els borinots, hi ha vuit colles que han arribat enguany als 9 pisos.

La següent novetat del Baròmetre és per els Al·lots de Llevant (35). La colla de Manacor va incorporar, dissabte a Lleida, el 3de7 amb l’agulla com el seu tercer millor registre, una setmana després que s’anotessin els primers 5de7 i 4de7 amb l’agulla. Els Al·lots, amb tres castells de la gamma mitjana de 7, s’equiparen al Baròmetre amb les colles de Berga i Esparreguera. Entre les colles de 7 també va entrar el pilar de 5 dels Castellers de Castellar del Vallès (51), completat diumenge a casa seva. Ara els capgirats tenen els mateixos castells i pilar que les colles de Molins, l’Arboç i Santpedor.

Finalment, hi ha hagut dues estrenes de 6. Els Salats de Súria (66) van presentar, diumenge a casa, el 4de6 amb l’agulla com a segon millor castell de l’any i tenen els mateixos castells que els de Madrid, Nyerros i Viladecans. Per últim, els Castellers de Gavà (70) van pujar, diumenge a la seva diada, el 5de6 com a nou sostre del curs i s’equiparen amb els de Sarrià.

Podeu consultar el Baròmetre 2019 sencer a l’App i a la web del barometrecasteller.cat