S’enceta la temporada
del macro-concurs
Crònica 24/04/2012

S’enceta la temporada
del macro-concurs
Crònica 24/04/2012

Aquest any el Concurs de Tarragona encabirà fins a trenta colles en dos dies.

Nou colles ja han alçat castells de 8 fins aquest sant Jordi.

moncasteller.cat// La temporada castellera ha arrencat coincidint amb el mes d’abril. Sant Jordi marca de forma oficiosa l’inici de les diades on les colles planten els seus primers casells de mèrit. Un any què es preveu molt competit per la celebració del Concurs de Castells de Tarragona, enguany ampliat fins a trenta colles en dues actuacions convocades per el primer cap de setmana d’octubre. Sigui per això o per les ganes de fer castells que la temporada ha començat forta.

El “carro gros” dels Minyons

Nou colles han bastit ja el 4de8 i tres més l’han provat, una xifra sorprenent. També fins a deu colles ja han completat la torre de 7. Dades que conviden a l’optimisme, més si tenim en compte el gran resultat de la passada campanya.

Els Castellers de Barcelona han plantat ja cinc 4de8, i els Minyons de Terrassa quatre. Castellers de Vilafranca i Capgrossos de Mataró l’han fet dues vegades i també se l’han anotat els Castellers de la vila de Gràcia, els Castellers de Sants, la Joves de Valls, els Sagals d’Osona i els Xiquets de Tarragona. Sabadell, Igualada i Sant Cugat l’han intentat sense èxit.

També cal anotar que, a banda d’aquestes colles, els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Terrassa i els Xiquets de Reus han fet la torre de 7.

Un cop fet aquest repàs, donem un cop d’ull a les millors actuacions realitzades fins ara, totes al voltant de sant Jordi.

Els Castellers de Vilafranca van fer, aquest diumenge en solitari i en pròpia plaça, el millor repertori del que va d’any. En motiu el Dia del Graller van clavar el 4de8, la torre de 8, el 3de8, el 7de7 i el pilar de 6.

Els Minyons de Terrassa a casa per la diada van completar també la torre de 8, el 3 i el 4de8. Els Castellers de Terrassa hi van fer la torre de 7, igualant ja el seu millor castell en tot el 2012.

Tornant a diumenge, la Joves de Valls va fer el 3 i 4de8 a Vilanova i la Geltrú i els Castellers de Sants els van fer a Sitges.

Aquest dilluns a Tarragona la diada de Sant Jordi va permetre veure altre cop a les quatre colles de la ciutat actuar de forma simultània a la rambla Nova. Com a destacat, els Xiquets van fer el 4de8 i la Colla Jove la torre de 7.