Senyor Cordills – Josep M. Pujol

Senyor Cordills – Josep M. Pujol

U3IuIENvcmRpbGxz_260212_7224_1Josep M. Pujol va ser un músic, titellaire i animador infantil. Crec que es podria afirmar que va ser un geni inigualable, un creador increïble i un músic inquiet. L’any 1967 formava part del Grup de Folk , l’any 69 dels Baldufes, l’any 71 del grup Birimbau ( juntament amb Xavier Batllès, Sedo García, Alfred Manero i Xavier García) El juliol d’aquell mateix any amb Xesco Boix, Jordi Roura, Laura Pérez i Núria Ventura van crear el grup Ara va de bo.

L’any 1975 amb la Roser Angulo va crear La serpentina, un grup que compagina les cançons i les titelles, i finalment crea la seva companyia Foc Follet i ajudà a la creació de L’espiadimonis companyia de la Roser Angulo. Alguns de vosaltres recordareu el programa televisiu infantil Planeta imaginari.

L’any 1979 crea un titella senzillament únic i genial, el senyor Cordills, amb unes músiques exquisides i avantguardistes per a aquella època.

L’any 1982 Josep Maria Pujol fa una sèrie de col·laboracions al programa Mainada, de Ràdio 4, titulades Les 1001 veus, on ell sol, donava vida a tota un companyia teatral d’actors.

61zwRqG-j1LL’any 1984, Foc Follet i L’Espiadimonis van unir esforços participant en molts programes de televisió adreçats al públic infantil com Fes flash, Tres per quatre i Picapuça.

L’any 1986 el Senyor Cordills va dur a terme un programa setmanal a TV3: les aventures del senyor Cordills.

L’any 1998, després d’una llarga malaltia, ens va deixar.
——————————————————————————–

Fes Flash” va ser un dels primers programes infantils de TV3. Era un programa diari, amb diversos personatges i seccions, que incloïa també sèries d’animació. Es va emetre durant tres temporades, de 1985 a 1987.
Aquí teniu un capítol de la sèrie de titelles “Les aventures del Senyor Cordills“.