Sopa de síndria i tomàquet amb ricotta i menta.
Aquesta és la primera sopa freda que vaig escriure al blog a l’estiu del 2012. Continua sent un èxit. És hidratant, poc calòrica, amb fruita de temporada i agrada, gairebé, a tots.
Una sopa italiana amb tots els colors de la Mediterrànea.
Ingredients (Per a 4 persones)
- 500 gr. de síndria (sense pell i llavors).
- 500 gr. de tomàquets molt madurs
- 250 gr. de formatge Ricotta o una terrina de formatge fresc com el mató o el recuit.
- Oli d’oliva verge extra el que calgui
- Sal i pebre negre molta al moment
- Menta fresca la necessària
Preparació i elaboració:
- Retem i escaldem els tomàquets els traiem la pell.
- Traiem l’escorça i les pipes de la síndria. La tallem a trossos.
- Triturem els dos ingredients amb la batedora.
- Colem la sopa amb el colador xinès, si voleu, sempre queda una textura millor i la reservem a la nevera. Si no la colem, mantenim la fibra.
- Posem la ricotta en un recipient. La treballem amb una espàtula, afegim una mica d’oli, sal i pebre molta al moment, al nostre gust, fins que tinguem una pasta cremosa.
- A continuació, afegim a l’oli d’oliva unes fulles de menta, prèviament escaldades, ho triturarem tot i ho passarem pel colador xinès.
Presentació: Emplatar la sopa afegir la crema de formatge fresc amb forma de croqueta o “quenelle” Al voltant poseu-hi una mica d’oli aromatitzat amb menta.
Que vagi de gust