Sucre – Grup XIULA

Sucre – Grup XIULA

Xiula és un grup d’animació musical que va començar cap a l’any 2014 i que beu del món de l’animació, del teatre, de l’espectacle de carrer, de l’esplai, del cau, dels centres oberts… per crear espectacles frescos i canyeros.

Ells fan música per a pares, educadors i nois, música d’acompanyament educatiu que treballa temes com la igualtat, la convivència, les dificultats  i com afrontar problemes, les emocions, els hàbits saludables i tot això ho fan posant-se en la pell dels nens i dels adolescents per plantejar els diferents temes. Una característica seva, com a denominació d’origen, és que tenen molt clar que no volen infantilitzar la música

Actualment formen la banda en Jan Garrido (músic, educador social i ànima del grup), en Rikki Arjuna (també músic i educador social) , l’Adrià Heredia (músic de professió implicat en un munt de bandes) i en Marc Soto (músic i membre del conegut grup La Sra. Tomasa).

Combinen diferents tipus de músiques des del trap, el rap, la rumba, el rock and roll, el reggae, el dubstep, el folk o fins i tot han fet un mantra de la pau que dura més de 21  minuts.

No us perdeu els seus espectacles són d’allò més teatrals i plens d’energia. Tampoc us podeu perdre els seus videoclips que són molt i molt treballats.

I no puc deixar d’esmentar que són un grup que  no parem mai quiets: també escriuen llibres, fan espectacles d’ombres xineses, fan d’speakers,  creen disseny d’espais educatius i festius… i fins i tot fan SESSIONS EDUCATIVES, un espai on els dos educadors-músics del grup ofereixen un seguit de dinàmiques per treballar diferents temes a partir de la música i el treball vivencial. Personalment m’ha agradat molt la seva sessió RISPECT que treballa el bullying, els conflictes i la convivència, o la sessió AQUÍ I ARA per treballar les emocions i la vivència en l’aquí i ara…

De les seves gravacions cal destacar, “Donem-li la volta al món”, “5472” o “Dinstríssim” de les que podeu descarregar-vos les cançons i les lletres a la seva pàgina web.

Del seu disc DINTRÍSSIM escoltem ara la cançó “Sucre”.