Temporada primarenca
Crònica 11/06/2012

Temporada primarenca
Crònica 11/06/2012

Les colles ja mostren un gran nivell. Cinc agrupacions han fet castells de nou.

Els Castellers de Vilafranca han fet la millor actuació d’una setmana plena de bons resultats. Dissabte a Olesa de Montserrat, els verds, van convertir aquesta població en la quarantanou en veure un castell de nou. Hi van fer el 3de9, el segon de l’any, també el 4de8 amb l’agulla, el pilar de 7 i el 2de8. Els Castellers d’Esparreguera hi van fer el 4de7.

Diumenge a Cornellà els Minyons van estrenar el 3de9 i van completar també el 5de8 i el 2de8. Els Castellers de Sants van completar la clàssica de vuit i els Castellers de Cornellà els dos castells de 7 amb l’agulla.

Les colles de Valls també han fet un castell de nou. Els dijous al Camp Nou del Barça, en un acte de promoció turística, la Colla Vella hi va carregar el 3de9, el primer alçat a coliseu barcelonista. També hi van fer el 4de8. La Colla Joves va coronar també el 3de9, el primer de l’any, a la diada del Pati de Valls. Feia onze anys que no ho feien en aquesta primarenca cita. Van descarregar també el 5de8 i el 4de8. Els Castellers de Lleida hi van fer el 5de7 i els Minyons de l’Arboç els castells bàsics de set.

Diumenge a Barcelona, a la festa del Baix Guinardó, els Castellers de la vila de Gràcia van carregar el 3de8 i van descarregar després el 4de8. Els Castellers de Terrassa van coronar el 4de8, el primer de l’any. Carro gros que no assolien des de la vigilia de la festa major de Terrassa el juliol del 2010. Els Castellers de Lleida van fer la clàssica de set.

A l’Arboç la Vella de Valls va fer la clàssica de vuit i el pilar de 6. El carro gros va ser al segon intent, el primer desmuntat prematurament. Els Bordegassos de Vilanova van estrenar el 4de8 i van completar també el 2de7. Els Nens del Vendrell van estrenar el 2de7 i els Minyons de l’Arboç el 5de7.

A Tarragona, el dissabte, la Colla Jove local va fer el 3de8 i el 4de8. Els Castellers de Terrassa van descarregar el 2de7 i els Nois de la Torre el 4de7.

Finalment dissabte a Barcelona , en el marc de la festa catalana, els Castellers de Sants van fer la clàssica de vuit i els Castellers de Sant Cugat el 2de7. El divendres els Castellers de Vilafranca només van tenir temps de bastir el 3de8 a la festa del barri del Poble Nou de Vilafranca abans de la pluja. L’única diada remullada d’una setmana que ha donat una gran collita.