Tothom en marxa abans de Sant Jordi

Tothom en marxa abans de Sant Jordi

(Crònica 18/04/2016)

La pràctica totalitat de colles castellers ja s’han estrenat a plaça just abans de la Diada patronal de Catalunya.

El 2de8 amb folre dels verds
a la Diada del Graller

El passat cap de setmana van sumar-se les darreres colles grans i el saldo del que portem de temporada indica que 13 colles ja han fet castells de 8 i 34 més castells de 7.

De la passada jornada cal destacar l’arrencada oficial dels Castellers de Vilafranca en el marc del Dia del graller: van fer entre d’altres el 2de8f, el 3de8 i el 4de8. Els Xicots de Vilafranca i els Marrecs de Salt van estrenar el 3de8 en diades celebrades a les seves places, mentre la Jove de Tarragona va estrenar el 4de8 a Cornudella i la Colla Joves a casa seva. Els Xiquets de Tarragona van debutar en aquesta temporada sumant el 2de7, castell que també van completar a Salt els Castellers de Terrassa i que van coronar els Castellers de la Sagrada Família en la seva Festa Major.

Dins la gamma alta de 7 els Bordegassos de Vilanova van estrenar a casa seva el 5de7 i la Jove de Barcelona ho va fer en la seva visita a Vilafranca. Els Xiquets del Serrallo van fer el 4de7 amb agulla a Tarragona i la Jove de Sitges a Vilafranca. També van coronar el 4de7 amb l’agulla la Colla Castellera de Figueres a Salt. Per últim apuntem els primers castells de 7 en aquest curs dels Minyons de l’Arboç, els Xiquets de Vila-seca, els Castellers de l’Alt Maresme i els Margeners de Guissona.

Tot apunt per iniciar la temporada regular que va de Sant Jordi fins al mes de novembre.