Tots Sants memorable
Crònica 02/11/2011

Tots Sants memorable
Crònica 02/11/2011

Els verds carreguen el 3 de 10 i la torre de 9 sense manilles en un memorable diada de Tots Sants. Els Castellers van completar també el 5 de 9 i les colles convidades van fer un gran paper amb castells de 9
La 25à diada de Tots Sants va ser històrica, els verds van plantar tres castells de gamma extra i van tenir opcions d’aconseguir la millor actuació de tots els temps. Van obrir amb el propòsit de descarregar el 3 de 10, un castell que mai havien fet l’1 de novembre. En una primera temptativa els va quedar en intent, va caure a l’entrada dels dosos. L’ambició dels verds és insaciable i minuts més tard van tornar-hi. Amb un peu molt ben lligat, com en el primer intent, van poder carregar el colós amb suficiència. El tronc del 3 de 10, però, es va debilitar i va acabar saltant. Feia cinc anys que no carregaven aquesta monumental estructura. Amb aquest 3 de 10, la plaça de Vilafranca ja n’ha vist sis.  L’indret on s’ha alçat en més ocasions.
A la segona ronda els verds és va atrevir amb el castell més difícil del repertori, la torre de 9 sense manilles. Un castell coronat tan sols un sol cop, ara fa sis anys. La delicada torre vilafranquins va pujar amb excessives oscil·lacions i va concedir tan sols un respir en el moment de coronar-se, amb una aleta ben visible. Es va plegar per baix. Tot i l’extrema dificultat del castell sembla que es pot arribar a descarregar. Tot i estar adolorits després de tres llenyes, van afrontar el 5 de 9. La supercatedral va pujar ferma i aquest cop van saber-la completar. Vuit dies abans l’havien carregat a Sitges. És el desè 5 de 9 descarregat pels verds, igualant el rècord que tenien en solitari els Minyons de Terrassa. Per acabar, amb algun dels components del pilar tocat, van optar per fer un pilar de 6 amb una altra alineació de segon, terç i quart. Van carregar l’espadat.
Una magnífica actuació per tancar un any esplèndid, on els verds han aixecat fins a nou estructures diferents de gamma extra. Han fet tot el màxim repertori llevat del 9 de 8 i el 3 de 8 aixecat per sota. David Miret s’acomiada com a cap de colla amb uns registres estratosfèrics. Els verds han assolit el rècord de puntuació en el Rànquing casteller, han sumat 25.620 punts. La diada d’aquest 1 de novembre s’ha col·locat com a la cinquena millor diada de tots els temps. Si haguessin pogut tirar i descarregar el pilar de 8 haurien realitzat la millor diada de l’historia.
La diada també va ser profitosa per a les colles convidades. Els Xiquets de Tarragona van aconseguir la segona tripleta màgica de la seva història. Van completar amb suficiència el 4 de 9 i el 3 de 9, els primers castells de 9 que realitzaven fora de casa seva. Van fer també un 5 de 8 inicial, assolint la millor actuació d’una colla tarragonina fora de la demarcació.
Els Capgrossos de Mataró van renunciar a la gamma extra, però, van fer un bon paper. Van completar el 4 de 9 i el 3 de 9 a més de la torre de 8, deixant la torre de 9 per una altra ocasió.
Els Castellers de Sants va aconseguir carregar el seu primer castell de 9 de l’any, el 3 de 9. També van fer el 5 de 8 i el 4 de 8 al segon intent.
En el seu conjunt va ser una gran diada i va permetre sumar el trenta-dosè castell de 9 en aquesta temporada a Vilafranca. Rècord absolut en un any per a la plaça més castellera.
Del passat cap de setmana cal destacar la bona actuació dels Xicots de Vilafranca que van oferir el seu millor repertori en la seva diada. Van completar el 4 de 8 al segon intent, van fer una altra torre de 7 i van estrenar el 7 de 7. Van renunciar a la torre de 8 i el 3 de 8. En la diada del Roser els Castellers de Barcelona van tornar a fer tres castells de 8, amb la tercera torre de 8 de l’any, i van estrenar el pilar de 6 carregat. Els Moixiganguers d’Igualada van completar el 4 de 8, aquest cop lluny de casa seva.
A Girona els Minyons de Terrassa van fer un magnífic intent de 3 de 10, que van saber desmuntar amb dosos col·locats. També van fer un intent de 5 de 9, després de la primera aleta va cedir. Van completar el 3 de 9 com a destacat. El dia abans també l’havien fet a Terrassa. A la diada de la Fira de Sant Narcís els de Mataró van fer el 4 de 9 i el 3 de 9 i els Marrecs de Salt el 4 de 8 i la torre de 7.
A Reus els Xiquets local van recuperar la torre de 8, feia quatre anys de la darrera. També van fer el 3 de 8. Els Castellers de Barcelona hi van fer el 4 de 8.
A Lleida els Castellers locals van fer el 4 de 8 i la torre de 7 i els de Sant Cugat també la torre de 7.