Tres de 9
Crònica 06/06/2011

Crònica de Bernat Salarich

Tres de 9
Crònica 06/06/2011

Mataró per partida doble i La Selva del Camp veuen castells de 9

 

La diada del 15è aniversari del Capgrossos de Mataró va deixar registres de gran nivell. Els del Maresme van estrenar el 3de9 i la torre de 8, a més van fer el 4de8. Val a dir que el 3de9 ha estat el 50è en la trajectòria dels blaus.

El 3de9 dels Capgrossos de Mataró Foto: Q. Puig

A Mataró, els Minyons de Terrassa van coronar i fer llenya en el 3de9, un contratemps de cara les opcions de provar el 3de10 a la seva Festa Major. En l’estadística dels de Terrassa aquest 3de9 és el 10è que tan sols coronen, mentre en sumen 159 de descarregats (el 94,1%, l’índex d’efectivitat més alt d’entre totes les colles de la categoria). Tornant a l’actuació de diumenge, els malves, també van fer la torre de 8, el 4de8 i el pilar de 6. Els Castellers de Sants van fer-hi el 3de8 i 4de8.

A La Selva del Camp els Castellers de Vilafranca van tornar a fer el 3de9, el segon de l’any i per segon any consecutiu en aquesta població. A la primera ronda van plantar la torre de 8. De segon castell va arribar un estàtic 3de9, meritori tan lluny de casa. A la tercera tanda van estrenar el 3de8 amb l’agulla, el més matiner des de la seva invenció. Pel cloure la magnifica actuació, la millor alçada allà, van fer el pilar de 7. En aquesta diada va participar-hi també la Colla Vella dels Xiquets de Valls que va completar la torre de 8, el 3 de 8 i el 4 de 8. També va coronar el pilar de 7, el primer que intentaven enguany, esvelt però massa tibat a la sortida que no van poder salvar.

A Valls, a la diada del Pati, la Colla Joves Xiquets de Valls va estrenar la torre de 8. També va descarregar el 3de8 i el 4de8, aquest al segon intent. La Colla Jove Xiquets de Tarragona van plantar-hi la clàssica de 8: 3de8, 4de8 i amb l’estrena de la torre de 7. Mentre els Nens del Vendrell van fer gamma alta de 7.

Finalment, a Vic, els Sagals d’Osona i els Castellers de Sant Cugat van alçar la torre de 7. Allà els Margeners de Guissona van fer el 3de7 amb l’agulla.