Tripleta vilafranquina de sostre al Baròmetre

Tripleta vilafranquina de sostre al Baròmetre

 

S’han registrat 15 estrenes per part de 12 colles. En destaquen els primers 4de9f dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa i el primer castell en la història dels del Baix Montseny.

Els Castellers de Vilafranca han tornat al primer lloc amb l’estrena del 4de9 amb folre i del 3de8 amb l’agulla, el primer de l’any. Els Verds, ara amb els castells de la tripleta vilafranquina, passen al capdavant al Baròmetre i desplacen al segon lloc a la Colla Vella. Els Minyons de Terrassa han coronat el 4de9f i ara són tercers en solitari. La Colla Joves figuren al quart lloc i els Capgrossos al cinquè. Totes cinc primeres colles amb el 3de9f de sostre. Darrere seu hi ha els Moixiganguers d’Igualada  que han afegit el pilar de 6 coronat. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha col·locat el 2de8f de millor castell i se situa setena, al nivell dels de Reus, que també tenen la tripleta de 8. Tanquen el Top10 –amb els castells de la clàssica de 8– tres colles a l’ensems: la degana de Barcelona, els de Sants i els de Salt al novè lloc.

Els Bordegassos de Vilanova han sumat el 7de7. La Colla Jove de Castellers de Sitges ha estrenat el 4de7 amb l’agulla. Els Tirallongues de Manresa han posat de sostre el 5de7. Els Castellers de Sarrià han tornar a superar-se amb el seu primer 4de7 amb l’agulla (també han coronat el 3de7 en la seva millor diada). Els Castellers de Caldes han presentat els dos bàsics de 7.

Finalment, els Castellers de l’Adroc han estrenat el pilar de 5 i la Colla Castellera del Baix Montseny ha debutat amb un testimonial 3de6. Al Baròmetre Estrella 2023 ara hi ha indexades 87 colles amb aletes d’aquest any.

El top-ten de la setmana

Podeu veure’l en línia al web barometrecasteller.cat i llrgit la crònica al digital de la Revista Castells.