Un llarg cap de setmana casteller
(Crònica 25/09/2013)

Un llarg cap de setmana casteller
(Crònica 25/09/2013)

Els Castellers de Vilafranca van tornar a brillar a Barcelona en la diada de colles convidades de les festes de la Mercè. Els verds van completar el 4de9 amb folre (pensat de cara al 4de01fm), el segon 3de9 amb folre i l’agulla de l’any, el tercer 9de8 amb un sol enxaneta i el pilar de 7 amb folre. Els Minyons de Terrassa van completar el 3de9 amb folre, el 5de8, el 2de8 amb folre i el pilar de 6. Enguany no van portar gamma extra. Els Castellers de Barcelona van tornar a carregar el 3de9 amb folre i van completar el 4de8 amb l’agulla i el 5de8. També van coronar el pilar de 6.

A Esplugues del Llobregat el Capgrossos de Mataró van completar el 4de9 amb folre, després d’un intent desmuntat. També vanfet el 5de8 i el 3de8.  Els Castellers de Sants van fer el 5de8, el 2de8 amb folre, el 3de8 i el pilar de 6. Els Castellers d’Esplugues van estrenar el 4de8, el segon que completen a la seva història. També vanfet el 3de7 per sota i el 7de7 en la seva millor diada històrica.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha descarregat el 4de8 amb l’agulla al Vendrell, castell que no completaven des del setembre del 2008 (fa cinc anys). A més van bastir el 5de8, el 4de8 (pesant en el 4de9sf) i el pilar de 6. Els Nens del Vendrell van completar el 4de8, el 2de7 i van fer dos intents de 3de8 (el primer desmuntat). Els Bordegassos de Vilanova van desmuntar un intent de 4de8 i ha fet el 5de7.

A Roda de Ter els Sagals d’Osona van fer la clàssica de vuit. Els Nyerros de la Plana i els Castellers de Solsona castells de sis. A Cervera els Xicots de Vilafranca van fer el 4de8 i el 2de7 i els Castellers de Cornellà i els Margeners de Guissona castells de set.

Del dissabte apuntar la diada de on els Xiquets de Reus van cornar el primer 5de8 de l’any, ho van fer a casa i el van acompanyar el 2de8 amb folre i el 3de8. Els Xics de Granollers van signar la clàssica de vuit i els Castellers de Sabadell el 3de8 i el 4de8.

Dilluns la Colla Jove Xiquets de Tarragona va tornar a fer el 5de9 amb folre a la diada local de Santa Tecla celebrada a Tarragona, el tercer de l’any i quart consecutiu descarregat en menys d’un any. A més van fer el primer intent de pilar de 8 amb folre i manilles, l’espadat ha prematurament però amb un bon treball de la triple base. També van completar el 3de9 amb folre, el cinquantè descarregat de la colla, i el 4de9 amb folre. Els Xiquets de Tarragona van signar la seva millor Santa Tecla amb una nova tripleta màgica: 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i 5de8 del que demanaven a crits un pis més. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau van provar sense sort el 4de8, ha cedit quan l’enxaneta remuntava els dosos. Feia setze anys que no el provaven. Van revalidar la seva millor diada en completar el 2de7, el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla Els Xiquets del Serrallo van tornar a fer la seva millor actuació de l’any amb el 7de7, 5de7 i 4de7 amb l’agulla.

Les quatre colles de Tarragona van trobar-se el dimarts per celebrar la diada de la Mercè a la plaça de les Cols. Els Xiquets de Tarragona van completar el 3de9 amb folre, el vint-i-cinquè de la colla, i el 2de8 amb folre. La Colla Jove Xiquets de Tarragona també ha completat el 3de9 amb folre i ha carregat el pilar de 7 amb folre, espadat que ha cedit en l’últim instant després d’aguantar l’impossible. Els Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau van completar el 3de7 i el 4de7.

A Barcelona, aquest dimarts a la diada local de la Mercè, els Castellers de Barcelona van descarregar el 3de9 amb folre. El desè que completen. També van fer el 5de8 i van carregar el 4de8 amb l’agulla. Els Castellers de Sants van completar el 5de8, el 2de8 amb folre i el pilar de 7 amb folre, en canvi van fet dos intents desmuntats de 3de9 amb folre. Els Castellers de la Vila de Gràcia van assolir i descarregar el seu primer pilar de 6, també van completar el 2de8 amb folre, el 7de8 i el 3de8. Els Castellers de la Sagrada Família van coronar el 4de8, el segon del seu historial. A més van descarregar el 3de7 per sota i el 5de7. Els Castellers del Poble Sec van tornar a completar el 2de7, el 3de7 per sota i el 7de7. La Colla Castellera Jove de Barcelona van fer el 5de7, el 4de7 amb l’agulla i el 4de7.