Una caixa de fruites

Una caixa de fruites

De vegades necessitem fruites de mida petita per posar-les al pessebre. Si ens hi fixem, podem fer fruites de moltes maneres i ens poden servir per les ofrenes dels pastors, per als pastors de l’anunciata o per si volem fer un petit mercat en un racó.

Les fruites les podem posar en cistelles o platets que adquirirem a la Fira de Santa Llúcia o podem construir una caixa d’una manera ben senzilla. Tallem una cartolina en forma rectangular d’una mida aproximada de 4 x 2 cm. Tallem llistonets de fusta a la mida de la base i els enganxem amb cola de contacte fins aconseguir una caixa.

Per fer un plat de figues: fixa’t que els pinyols del raïm té forma de figa. Guarda alguns pinyols quan mengis raïm, neteja’ls i asseca’ls. Si els poses sobre un platet petit de fang, tindràs un preciós plat de figues a mida de les figures.

Per fer llimones: Fixa’t que els pinyols de les olives tenen forma de llimona petita. Guarda’n uns quants, renta’ls i asseca’ls. Pinta’ls de color groc i posa’ls en una caixa de fusta com la que has fet abans.

Ah, segons com siguin els pinyols d’oliva i les figures que facis servir els pots pintar de verd i aleshores semblen melons.

Per fer un raïm: agafa un trosset de filferro molt prim, amb pasta de modelar fes un suport en forma cònica. Quan estigui sec, amb cola blanca enganxa-hi boletes de pasta de “maravilla” donant-li la forma de raïm. Quan estigui tot sec, pinta-ho amb colors verdosos.

Pomes, peres, maduixes, taronges: hi ha al mercat moltes classes de plastilina que s’asseca a l’aire, de mil i un colors. Només has de deixar anar la teva creativitat, observar bé com són les fruites al natural i començar a modelar.

Enric Benavent