Una gran Santa Úrsula
(Crònica 28/10/2013)

Una gran Santa Úrsula
(Crònica 28/10/2013)

A Valls, per Santa Úrsula, la Colla Joves Xiquets de Valls va tornar a descarregar el 5de9 amb folre, va completar per primer cop a Valls el 4de9 sense folre, va fer un intent de 9de8 (va cedir abans de la tercera aleta) i va coronar el pilar de 8 amb folre i manilles per primer cop, va ser al segon intent. La millor actuació actuació dels vermells en la seva història. La Colla Vella dels Xiquets de Valls no va poder amb el 3de10 amb folre i manilles, el va desmuntar de sortida a l’entrada de dosos. Hi van tornar i a la baixada va acabar saltat. Després van cornar el primer 5de9 amb folre de l’any. Van fer un tercer intent de 3de10fm sense millor resultat i van acabar amb el 3de9 amb folre i sense pilar gros.

A Girona. per Sant Narcís, els Capgrossos de Mataró van completar el 4de9 amb folre, van coronar el 3de9 amb folre i van cloure amb el 5de7. Els Minyons de Terrassa van fer un intent de 2de9 amb folre i manilles, van descarregar el 3de9 amb folre i el 5de8 i van coronar el 4de9 amb folre. Els Marrecs de Salt van fer la seva millor diada amb la tripleta de vuit i el pilar de 6 descarregat.

A la diada dels saballuts els Castellers de Vilafranca van fer la tripleta màgica i el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Barcelona van coronar el 3de9 amb folre, van completar el 5de8, van fer un intent de 4de8 amb l’agulla i van acabar amb el 4de8. Els Castellers de Sabadell van estrenar el 7de8 però van fallar amb el 3de9 amb folre que van desmuntat i fer llenya consecutivament. Van cloure amb el 4de8.

A Vilafranca del Penedès, a la diada del Roser, els Castellers de la Vila de Gràcia van coronar el seu primer 3de9 amb folre en la seva millor diada. També van completar el 2de8 amb folre, el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 6. Els Castellers de Sant Cugat van fer la seva primera tripleta de vuit descarregada, la seva millor actuació. Els Xicots de Vilafranca van coronar per primer cop el 5de8, també van descarregar el 3de8 i el 4de8. Els Minyons de l’Arboç van fer castells de set.

A Sant Just Desvern els Xics de Granollers van fer el 4de8 i el 2de7, el Sagals d’Osona van completar el 2de7 i van fer un intent de 4de8 i els Castellers d’Esplugues van desmuntar un intent de 4de8. A Barcelona els Castellers del Poble Sec van fer el 2d7 i els Tirallongues de Manresa el 3de7. Igualada, a la seva diada, els Moixiganguers d’Igualada van fer el 4de8 i van desmuntar intents de 3de8 i 2de7. Els Castellers de Terrassa van desmuntat un 4de8 i els Castellers de Badalona van fer castells de sis.

El dissabte a la seva diada, els Xiquets de Reus van revalidar la seva millor diada: 2de8 amb folre, 3de9 amb folre i 5de8. Els Xiquets de Tarragona hi van fet la tripleta de vuit i els Xics Caleros castells de sis. A la seva vigília els Castellers de Sabadell van fer el 3de8 i el 2de7. Els Castellers de Berga castells de set i els Castellers de Solsona de sis.

A Sitges, a la diada de la colla local, els Castellers de Vilafranca van fer la tripleta màgica i el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Sants van fer el 5de8, el 4de8 amb l’agulla, el 3de8 i el pilar de 7 amb folre. La Colla Jove de Castellers de Sitges va fer gamma altra de set.

A la diada de l’Esperidió la Colla Jove Xiquets de Tarragona va coronar el 3de9 amb folre i va completar el 4de9 amb folre i el 5ed8. Els Nens del Vendrell van completar la clàssica de vuit i van coronar el pilar de 6. Els Castellers de Sant Cugat van coronar el 2de8 amb folre i van descarregar el 3de8 i el 4de8. Els Bordegassos de Vilanova van descarregar el 4de8.

A la diada del seu local, els Minyons de Terrassa van fer el 2de8 amb folre, el 5de8, el 3de8 i el pilar de 7 amb folre. Els Xics de Granollers castells de set.

A Barcelona, a la Barceloneta, els Castellers de Barcelona van fer el 3de8, el 9de7, el 4de8 i un intent de pilar de 6. La Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts i els Encantats de Begues castells de sis. A Girona, a la vigília de Sant Narcís, els Marrecs de Salt van fer el 2de7 i els Margeners de Guissona el 3d7.