Verdi, 11 – Manel Joseph

Verdi, 11 – Manel Joseph

Manel Joseph

Avui us comento un disc que està amagat darrera d’un Cd on se celebren 30 anys de l’Orquestra Plateria. Però darrera d’aquest disc hi ha en Manel Joseph, cantant i líder d’aquesta formació, però també cantant i líder de “2+1”, component de “La rondalla de la costa”, dels eivissencs “Uc” i d’un llarg etcètera.

En Manel Joseph ha publicat un dics titulat “Rimes barates”. Són cançons seves, algunes escrites amb molta ràbia. Jo he triat “Verdi 11”, una peça tendra que podria haver escrit jo mateix, tant pel que fa a la lletra com a la música.

En Manel i jo vam anar a escola junts, als “Hermanos” de la Salle Gràcia i érem els solistes del cor juntament amb un company que es deia Pepito Alonso del que no n’hem sabut mai més res. Cantàvem junts a les diades i als finals de curs. I després vam continuar als escenaris amb vides paralel·les: jo al Grup de Folk i ell a tots aquests grups que he dit abans.

Escoltar aquesta cançó i comentar-la amb ell ha estat retornar a la infantesa i recórrer el mapa d’un Barri de Gràcia gitano de dolços records. Us convido a conèixer amb en Manel Joseph el Carrer Verdi dels anys 50, a ritme de rumbeta catalana.