Xocolata desfeta
Llibres, pel·lícules, webs dedicades aquest aliment, en la manera de preparar-lo, les seves aplicacions en la pastisseria o de les propietats beneficioses per la salut. A Barcelona hi ha una gran tradició en la preparació i degustació d’aquest aliment fins i tot podem trobar el Museu de la Xocolata.
La xocolata desfeta és una tradició en dates assenyalades del calendari com la celebració del Nadal, del dia de Reis, les Festes Majors o en alguns indrets per la festivitat de Santa Àgueda, diada dedicada a les dones. Aquest dia les noies festegen la festa prenent xocolata desfeta, celebren balls on elles són qui trien als nois per ballar. Decidien, ordenaven o eren investides alcaldesses.
A Barcelona són conegudes les xocolateries del carrer Petritxol i altres xocolateries de l’Eixample. Fins i tot el El Baró de Maldà, reconegut gurmet escrivia en el seu dietari les previsions meteorològiques i el gust per la xocolata que descrivia com “addicció”.
La recepta per preparar una tassa de xocolata
- Escalfeu ¼ de litre (un tassó) de llet, pot ser descremada, sense que arribi a bullir.
- Afegiu 5 cullerades soperes de cacau en pols de bona qualitat.
- No deixar de remenar fins que bulli i deixar coure 2 minuts més.
Proporció o quantitats per 4 o 5 persones: 200 gr. de cacau per litre de llet.
Podeu acompanyar-la amb melindros, pa torrat o allò que t’agradi més.
Que vagi de gust!