Programa 208 – 04/04/2014
(Edició 1997)

Programa 208 – 04/04/2014
(Edició 1997)

LLIBRES I SECCIONS AL FES TA FESTA

I només ens en falten tres!

Tres programes. Tres setmanes per celebrar els 2000 programes del FES TA FESTA. I serà una celebració amb novetats, ja que a partir d’aquest Sant Jordi, els amics del Diari Digital Vilaweb ens acolliran a casa seva i cada dissabte ens podreu visitar des de les seves planes.

Però de tot això ja us anirem informant. El que ens ocupa i preocupa aquesta setmana és aquesta edició 208 de l’època internàutica del FES TA FESTA. Una edició en què començarem parlant de llibres. Si més no, el nostre director Jesús Ventura elucubra des de LA COLUMNA del programa sobre quelcom tan delicat com el fet de “Reescriure la història”, immers com està en la confecció del llibre “Barcelona i la sardana” que està fent amb motiu de la Capitalitat de la Sardana Barcelona 2014 i que es presentarà, si tot va bé, el proper més d’octubre.

Un altre llibre serà el protagonista de les NOTÍCIES ESCOLLIDES: ens referim al que ha publicat la Society for International Folk Dancing, de Londres, i del que n’és autor l’anglès Brian R. Bishop. Es titula “The sardana. How to dance it” que traduït seria: “La sardana. Com ballar-la”.  Un petit tractat en anglès per aprendre a ballar i a repartir la sardana i molt més, ja que en Bishop dona també petites explicacions bàsiques perquè els forans puguin entendre i comprendre la nostra dansa.

Tot i que també us parlarem dels “70 anys dansant” que celebren els de l’Esbart Castell de Tona; del futur Museu dels Castells a Valls; o de la troballa de dues noves fotografies històriques de “La Patum”, de Berga, entre d’altres notícies.

I a més a més, les seccions:

  • DITES I REFRANYS, l’espai que el·labora el nostre paremiòleg, en Víctor Pàmies, que avui ens recordarà perquè es diu allò de “La setmana dels tres dijous”.
  • ELS TEMES D’EN XINO, l’espai de música a cavall de diferents estils, que avui ens presentarà l’encisadora veu de la Laura Hansen, amb una memorable versió de la cançó tradicional “El rossinyol”.
  • FONS AMADES, l’espai d’en Toni Serés que fa en col·laboració amb l’Associació Cultural Joan Amades i el patrocini de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Avcui ens parla de la “Col·lecció de Velles Quaresmes”.
  • I per acabar, un EXPEDIENT C, del nostre estimat Amadeu Carbó, en el que ens aclarirà com funciona aquesta història tant catalana de “Les festes mòbils”.

I a la part musical, un tema d’en Pere Pau Jiménez titulat “Dijous grass”, del grup Atzawara, i dues sardanes: “Records de ma terra”, de Josep Serra, i “Vencedora”, una obligada de tenora de Ricard Viladesau, interpretada per Josep Coll i Ferrando i la cobla Ciutat de Girona, que us oferim en primícia absoluta, ja que encara no s’ha presentat el 10è CD del Càmping Bonavista en el que està inclosa.

Precisament la música serà la protagonista dels FES TA FESTA de les dues properes setmanes. I per sant Jordi, el programa 2000!. I semblava que no arribaria mai!