Programa 259 – 27/03/2015 – Edició 2048

Programa 259 – 27/03/2015 – Edició 2048

UN “FES TA FESTA” DE DIUMENGE DE RAMS

Perquè el programa d’aquesta setmana és un dels dos especials de Setmana Santa d’enguany i el dedicarem a la Festa del Diumenge de Rams, tot convidant-vos a escoltar algunes seccions que en els darrers anys han parlat d’algunes coses característiques d’aquest diumenge de palmes i llorers o de la Setmana Santa en general.

Comencem amb una COLUMNA titulada precisament “Setmanes Santes”, en què el nostre director Jesús Ventura ens trasllada a la seva joventut, allà els anys 1970, recordant alguns detalls de com eren aleshores aquests dies sagrats. També recuperem una secció de DITES I REFRANYS en què en Víctor Pàmies ens comentarà allò que es diu de “Endavant les atxes!”, uns estris força característics de les processons de Setmana Santa.

Recuperarem l’entrevista amb el President de l’Associació Cultural Joan Amades (és a dir, amb l’Amadeu Carbó) allí mateix on la vam deixar la setmana passada, concretant algunes de les iniciatives endegades enguany per celebrar el 125è aniversari del naixement de l’insigne folklorista.

També recuperarem altres seccions com ara un EXPEDIENT C en què el mateix Amadeu Carbó es va dedicar a parlar “De les passions”; o un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas que en el seu dia va dedicar a “Els currutacos”, no ho recordeu?. Doncs no us els perdeu que són molt bons.

I acabarem al programa i el mes de març amb un dels espais històrics del programa: ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb una nova dissertació del nostre benvolgut Sr. Llorenç que des de la seva Tàrrega nadiua ens parlarà dels “Espais d’alliberament”. Només hi ha una manera de saber què vol dir: escoltant-lo. Però creiem que va de llibres.

I tot farcit amb bona música. Concretament tres sardanes incommensurables: “Apassionada”, de Joaquim Serra; “Miratges”, de Josep Serra; i “Palmes i llorers”, de Josep Marimón.

I la setmana que ve, després de les PARAULES DE FESTA del mes d’abril, recordarem  l’Ovidi Montllor en el vintè aniversari de la seva mort. Però això serà la setmana que ve. Ara ja teniu teca.