Programa 284 – 18/09/2015 – Edició 2073

Programa 284 – 18/09/2015 – Edició 2073

Josep Viana
Josep Viana

ENTREVISTA A JOSEP VIANA AL “FES TA FESTA”

En aquest darrer programa de fórmula estiuenca tenim una llarga conversa amb el nou president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, amb qui repassarem la història, el present i els projectes de futur de l’entitat catalana acreditada per la UNESCO com a ONG per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

Una ENTREVISTA que esdevindrà la part central i més extensa del programa però que no ens privarà de gaudir de les seccions que han estat habituals aquest estiu:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana destaca com a titular que “63 colles van participar en la Via Lliure de la Meridiana” el passat 11 de setembre a Barcelona, a més de repassar també totes les novetats del llarg cap de setmana passat.
  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que ens convida de nou a la reflexió amb una dita molt interessant, de les que fan pensar: “Els arbres no ens deixen veure el bosc”.
  • A ELS TEMES D’EN XINO tindrem una altra versió de La santa espina, del mestre Morera, un filó que no s’acaba com ho demostra aquesta magnífica proposta del mestre empordanès Florenci Mauné que ens porta en Josep M. Francino. Avui, una Santa Espina amb el grup “Mauné i els seus dinàmics”.
  • I també tindrem un altre dels CANTS DE TAVERNA que cada estiu ens proposa setmanalment en Francesc Sànchez Carcassés. En aquesta ocasió ens convida el tema de José Luis Ortega Monasterio que porta per títol “Tornaré” amb la versió del grup XATÓ.

I encara més música. Com ara dues de les tres sardanes amb les quals el mestre Josep M. Ruera va guanyar l’any 1970 el Premi Ciutat de Barcelona i que dedicà a la ciutat comtal: “Barcelona, la muntanya” i “Barcelona, el port”. I la versió per a banda simfònica de la sardana “Nupcial”, del mestre Ricard Lamote de Grignon, interpretada per la Banda Municipal de Barcelona dirigida per Salvador Brotons.

I la setmana que ve iniciem la temporada regular. És a dir, continuem. Que ja sabeu que nosaltres no ens aturem… No tenim aturador…