Programa 422 – 13/04/2018 – Edició 2211

Programa 422 – 13/04/2018 – Edició 2211

MÉS LLIBRES I CD’S
A LES PORTES DE SANT JORDI

Començant pel llibre de la nostra col·laboradora Marta Ibàñez, “Les festes de Sabadell des de mitjan segle XIX fins a la guerra civil”, un llibre que fa un recorregut pels calendaris festius de la capital vallesana en el període comprès entre el 1850 fins el 1936,  i que com diu l’Amadeu Carbó, que n’ha fet el pròleg, va molt més enllà del localisme per esdevenir un llibre de capçalera sobre les festes populars en aquest període històric.

Xavier Pijoan i Enric Montsant

I també parlarem de dos nous CD’s de ben diversa procedència: d’una banda SUIT DE SUITS, el nou treball de l’Enric Montsant i en Xavier Pijoan, un duet de gralles imprescindible que ens acosten amb els seus instruments a molts i diferents estils musicals, com ara la música tradicional, la del renaixement i la de ball. I el darrer CD de de sardanes d’en Josep Antoni López, titular RESSONS DE RECORDS-2 i que ha enregistrat la cobla Ciutat de Girona.

 

 

A les seccions, molta varietat, com sempre.
I també de musicals:

  • Com ara els SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar que avui ens convida a escoltar una cançó de les classificades com a “obscenes”, amb la veu d’una entranyable comunicant de Poboleda, la Sra. Joaquima
    Rebull. Es tracta de la titulada “Un pobre sarrisser”.
  • I també avui tornarem a comptar amb la col·laboració d’en Josep M. Francino que a la seva secció ELS TEMES D’EN XINO ens porta una versió d’en Toti Soler de la inoblidable “Susanna”, de Leonard Cohen.

I musicalment parlant coneixerem també la setena finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la titulada “Només un instant”, de Lluís Alcalà. I tindrem un Youtube de la setmana protagonitzat pel grup Pepet i Marieta que no paren de dir “Sí”.

Destacarem també altres notícies com ara l’Exposició GEGANTS que s’ha inaugurat a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès  amb motiu de l’inici dels actes de commemoració dels 30 anys de Gegants a la vila vallesana; de la 3a Trobada de Saurins dels Països Catalans que tindrà lloc aquest dissabte dia 14 a Argençola; o del concert final del Concurs Masquefa-Montgrins que tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo dins el cicle de concerts MASQUEFA SONA BÉ.

I encara més seccions, com ara

I la setmana que ve, més. I que quedi clar que nosaltres no tenim cap Màster…

Ni falta que ens fa…