Programa 427 – 18/05/2018 – Edició 2216

Programa 427 – 18/05/2018 – Edició 2216

Josep Coll i Ferrando

“La vall de Ribes”
de Josep Coll i Ferrando
Sardana de l’any 2017

El dijous 24, des de les 21 h.,
el XXVè Memorial Ricard Cuadra
al CAT i al FES TA FESTA

Perquè aquest dijous, dia 24 podreu seguir el Concert de LA PATUM al CAT des de la nostra web. L’Amadeu Carbó, en Josep M. Adell i en Joan Serra, conformaran la mòbil del FES TA FESTA que retransmetrà aquesta 25a. edició d’una cita musical històrica que enguany protagonitzaran la Banda del Memorial Ricard Cuadra dirigida per Jesús Badia i la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Berga dirigida per Pepe Balasch.

També tindreu crònica detallada i resultats comentats del concurs LA SARDANA DE L’ANY 2017 que es celebrà dissabte passat a Alcanar, amb la flamant victòria del jove compositor Josep Coll i Ferrando amb la seva sardana “La Vall de Ribes”. I us recordarem que a Horta de Sant Joan, els propers dies 26 i 27, hi haurà un intensiu Cap de setmana al voltant de la veu, les cordes i l’acordió, amb un professorat selecte i els Quico’s al capdavant. Precisament els escoltarem en un tema meravellós, l’Havanera de canyes i fang, amb l’acompanyament de la cobla Reus Jove.

Ssshhht!! – Cobla Bisbal Jove

D’altra banda, aquell exitós espectacle Tututs! de la cobla BISBAL JOVE (del qual podeu veure un parell de fragments en sengles Youtubes al final d’aquest davantal) ja té una segona entrega. La col·laboració artística de la jove cobla bisbalenca i l’actor David Planas ja té continuïtat amb Ssshhht!! una nova proposta familiar que presenten aquest dissabte dia 19, a l’Espai Ter, de Torroella de Montgrí. Precisament el Youtube de la setmana l’hem dedicat a un altre lluït treball dels bisbalencs, la seva col·laboració amb el Grup Gazpacho. N’escoltarem una cançó d’en José Luís Perales, Un velero llamado libertad però, és clar, a ritme de rumba!

I encara més coses:
El nou CD de la Ciutat de Girona, RICARD VILADESAU – PRIMERES SARDANES enregistrat amb motiu de la commemoració del Centenari del naixement del mestre calongí, del que ja us avançàvem la setmana passada una sardana en absoluta primícia i del qual sentirem aquesta setmana la primera sardana que va escriure només amb 14 anys: “Records de Torre Valentina”.

També tindrem les seccions:

I encara us parlarem  de l’Aplec de l’Erola, a Hortsevinyà, aquest diumenge 20; de la 45a. Nit dels Músics a Cassà de la Selva programada pel proper divendres dia 25; del dinar solidari del mon rural amb els presos i exiliats que tindrà lloc a Anglesola el dissabte 26; del concert commemoratiu dels 50 anys del grup de Folk del proper diumenge 27, a la tarda, al Parc de la Ciutadella, com a cloenda de l’edició d’enguany de la Tamborinada…

I per molt que penseu que no pot ser, encara més i més coses. Fins i tot, per acabar, tindrem temps d’escoltar la sardana “Somni”, del mestre Puigferrer.

A més, ja sabeu que si se us escapa alguna cosa, podeu tornar a començar…

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
I mentre no arriba el Ssshhht!! gaudiu de dues escenes del pretèrit espectacle de la Bisbal Jove: Tututs!