Programa 475 – 12/04/2019 – Edició 2264

Programa 475 – 12/04/2019 – Edició 2264

XVII Mostra Nacional de Teatre Amateur a Pineda de Mar

Entre els dies 26 i 28 d’abril, la vila de Pineda de Mar acollirà a més d’una quarantena de grups de teatre amateur de Catalunya i d’altres regions. En la part central de la Mostra, el dissabte 27 es celebrarà un acte dedicat a Josep Rafeques, el que fou president de la Federació fins al passat mes de gener i comptarà també amb moltes activitats complementàries vinculades al món del teatre.

També us parlarem del veredicte dels Premis Masquefa-Montgrins, que es van conèixer el passat diumenge dia 7, en el transcurs del concert que la cobla centenària de Torroella va fer dins el Cicle de concerts MASQUEFA SONA BÉ que organitza l’ajuntament masquefí.

I de dues declaracions institucionals que ha anunciat el Govern de Catalunya: la de la Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera com a festa patrimonial d’interès nacional i la de la Plaça deth Haro de Les com a bé cultural d’interès nacional. Moltes felicitats a tots els afectats.

També tindrem les seccions:

Encara en l’apartat musical, coneixerem la vuitena finalista de La Sardana de l’any 2018, la titulada “En Joan i la Isabel”, d’en Josep Farràs. I escoltarem dos autèntics clàssics de la nissaga Serra: començarem el programa amb “Miratges”, de Josep Serra i Bonal i l’acabarem amb la sardana per a dues cobles “A Montserrat”, de Joaquim Serra i Coromines.

I no faltarà tampoc el Youtube de la Setmana, que en aquesta ocasió ens duu cap a l’illa de Mallorca per escoltar el grup SES BUBOTES i el seu tema “Es meu padrí”, un veritable homenatge a tots els padrins que compta amb la col·laboració, en el vídeo, de l’al·lot Miquel Montoro i de Toni Crespí “Ballador” en els papers de nét i padrí.

I us avançarem que després de les “vacances santes” ja cal que us agafeu al “matxo” perquè el final del mes d’abril és d’allò més atapeït d’actes i activitats. Només com a mostra us esmentarem la Setmana Medieval a Montblanc (del 23 d’abril al 5 de maig), l’Aplec Internacional a Copenhagen que organitza ADIFOLK (del 26 al 28 d’abril) o la 12a. Fira del món geganter a Castellterçol, també el darrer cap de setmana d’abril.

I la setmana que ve, ESPECIAL SETMANA SANTA amb un concert montserratí, amb algunes de les sardanes que van esdevenir “Sardana de l’ofrena” i que es van estrenar en el transcurs de la celebració dels Aplecs Nacionals de la Sardana celebrats les dècades dels 50-60-70 del segle passat a la muntanya santa. Molta i bona música.

Però aquests propers dies de festa, calma i tranquil·litat. Tot i que cal mantenir el nervi i la tensió davant la injustícia de la justícia. Mentre hi hagi presos polítics i exiliats no ens podem relaxar completament… Tots estem amb perill…