Programa 499 – 27/09/2019 – Edició 2288

Programa 499 – 27/09/2019 – Edició 2288

Ballada d’homenatge a Sebastià Alba

Com ja us anunciàvem la setmana passada, aquest dissabte 28 de setembre, se celebra a Barcelona una ballada de reconeixement i homenatge a Sebastià Alba i Bertolín, que després de quasi 50 anys al front de l’Obra Sardanista Violetes del Bosc, ha de deixar la seva tasca activa per motius de salut. Un homenatge més que merescut al qual ens adherim de tot cor. El fet que aquest pas al costat d’en Sebastià signifiqui el final de les ballades al Pla de la Catedral els dissabtes a la tarda és un altre tema del qual s’haurà de parlar abastament.

Arxius, falcons, sardanes i… pessebres!

I en parlarem al FES TA FESTA, com ho fem també al programa d’avui d’una munió d’actes programats per aquest darrer cap de setmana de setembre. Concretament per al mateix dissabte 28, us podem parlar de la 1a Jornada d’Arxius i Associacionisme, que tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat de Sant Feliu del Llobregat, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat; de la 18a. Trobada Nacional de Falcons que acollirà la vila de Sant Llorenç de la Salanca, a la Catalunya Nord; del 21è Aplec de Rubí o del SARDABALL a Olesa de Montserrat; o de la 29a. Trobada de Grups Amateurs de Teatre que, com us dèiem també al darrer FES TA FESTA, tindrà lloc durant tot el cap de setmana a Llorenç del Penedès.

I ja concretament per al diumenge 29, volem destacar, entre molts altres actes, la 49a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears que se celebrarà a Vilassar de Mar. I també us parlarem del Cicle Cultura Popular als Ateneus que promou Barcelona Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, que ja ha publicat el calendari de concerts i recitals per aquest darrer quatrimestre del 2019.

A banda tindrem tindrem molta i bona música: les sardanes “Missatge a l’amic”, amb la Cobla de Cambra de Catalunya, sardana que el mestre Fèlix Martínez Comín va dedicar a Sebastià Alba l’any 1971; i “Bell-lloc” del mestre Lluís Lloansí en un enregistrament en directe al Palau de la Música Catalana amb les cobles Mediterrània i La Principal del Llobregat.

I també escoltarem el grup valencià LA BENITERRÀNIA, amb un tema entre la jota i el fandango titulat “Rodolí de Llanda”. I fins i tot, des de Balaguer, tindrem rock-metal (creiem que per primera vegada al FES TA FESTA) amb el grup SAÜC i el seu tema titulat “Harpia”, el nom de la bèstia de foc de Balaguer, que podreu veure en el nostre Youtube de la setmana, juntament amb els grup de diables i bèsties feréstegues de Balaguer i els actors Kevin Bruque i Gemma Castell.

I a les SECCIONS, com sempre, varietat i la qualitat contrastada dels nostres col·laboradors:

I amb tot això ja fa més de 30 anys que es va emetre el primer FES TA FESTA…

I la setmana que ve serà el programa 500 per la xarxa…

I volem els presos i els exiliats a casa…