Programa 500 – 4/10/2019 – Edició 2289

Programa 500 – 4/10/2019 – Edició 2289

Programa 500
del FES TA FESTA a la xarxa

Sí. Avui estem de celebració. Tornem a “fer la nostra festa” per commemorar aquestes primeres 500 edicions del FES TA FESTA internàutic. I ho farem amb naturalitat i sense escarafalls. Amb un programa dels de cada setmana.

Començarem saludant en antena en Guillem Carreras, de la Revista TORNAVEU, que just abans d’iniciar l’enregistrament ens ha fet una entrevista que el nostre diari digital de referència de cultura popular i associacionisme publicarà la propera setmana. No us la perdeu. Però hi haurà més coses!

Musicalment, el programa el presidirà el tema d’en Joan Crosas que va donar nom al programa ara fa ja més de 30 anys i que segueix molt i molt vigent: el “Fes ta festa” del grup ESQUIROLS. I escoltarem també dues sardanes: “Colla Violetes del bosc” del mestre Puigferrer i “A Manresa” del mestre Josep M. Bernat.

Perquè, d’una banda, farem la breu crònica d’algun dels actes celebrats el passat cap de setmana, com ara l’homenatge a Sebastià Alba al Pla de la Catedral de Barcelona o la 1a Trobada d’Arxius i Associacionisme que va tenir lloc també dissabte passat a Sant Feliu de Llobregat.

I d’una altra banda us parlarem de la imminent celebració d’aquesta 22a edició de la Fira Mediterrània a Manresa que tindrà lloc entre els dies 10 i 13 d’aquest mes d’octubre, és a dir, la setmana que ve a la capital del Bages. Una bogeria d’actes de tota mena que podeu consultar visitant el web de la Fira www.firamediterrania.cat només fent un click a la sidebar del nostre web.

Al Youtube de la setmana hem volgut recuperar un tema de Txarango que va estrenar l’any 2017 just abans de l’històric 1 d’octubre i que segur que tots coneixeu: “Agafant l’horitzó”, aquesta vegada també amb el vídeo corresponent, perquè en un programa de celebració com aquest “tenir-ho tot i parlar de vida” són dues coses que ens abelleixen d’allò més.

I també tindrem les SECCIONS, com no podia ser d’altra manera:

  • La puntual CRÒNICA CASTELLERA que cada setmana des de fa 30 anys ens ha posat al dia de les novetats del món casteller de la ma del nostre estimat Carles Esteve. Avui ens parla de l’aparició al seu baròmetre d’una nova colla: “Els Guillats de la Selva s’estrenen”.
  • A les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, una vegada més l’atzar ens porta una dita que s’escau absolutament amb les dates i els fets que estem vivint aquests dies: “Cada poble, el seu estil”.
  • Fra Valentí Serra de Manresa, a ELS REMEIS DE L’ERMITÀ, ens explicarà les grans qualitats medicinals i virtuts de tota mena d’una planta que no té precisament una bona premsa: “La verdolaga”.
  • Amb en Xicu Sànchez Carcassés i els seus CANTS DE TAVERNA escoltarem en Tomeu Penya cantant una “Havanera”.
  • I l’Amadeu Carbó estrenarà la seva desena tanda dels EXPEDIENTS C. En aquesta ocasió ens parlarà d’un detall estètic al voltant de l’emblanquinament de les cases: “El blauet de les façanes”.

I la setmana que ve, si tot va bé, farem el programa 501. Ja veieu que per nosaltres el 155 fa molt de temps que el vam superar. Esperem que continuï ben guardadet a l’arxiu.