Programa 521 – 28/02/2020 – Edició 2310

Programa 521 – 28/02/2020 – Edició 2310

Teatre Líric Català amb cobla

“Cobla i veus”, aquest és el títol de la nova proposta de la cobla Ciutat de Girona que compta amb la col·laboració essencial de les veus de la soprano Beatrice Giménez i del tenor Albert Deprius. Aquest dissabte 29 de febrer, a les set de la tarda, tindrà lloc el concert de presentació a la sala petita de l’Auditori de Girona, amb un programa que oferirà àries, romances i duos d’obres escrites des de mitjan del XIX fins al primer terç del segle XX i d’autors tan destacats com Josep Anselm Clavé, Joaquim Serra, Manuel Blancafort o Rafael Martínez Valls, per citar-ne només alguns . També hi haurà un record per la commemoració de l’aniversari dels naixements d’Eduard Toldrà, Fèlix Martínez Comín i i Josep Vicens “Xaxu”.

A la part musical escoltarem el tema que obre el darrer disc de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, VIATGE A BUDA, una cançó tradicional del barri rapitenc de Chicago que té un títol prou complicat de dir, que no de cantar: “Lo Txacarracatxac”. Escoltarem la cinquena semi-finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2019, la sardana Jordi Teixidor titulada “Anhels de Joventut” amb la cobla Sant Jordi. I acabarem el programa amb un clàssic entre els clàssics: la immortal “Recordant Vic” del mestre Joaquim Serra en la versió enregistrada l’any 2007 per la cobla de Cambra de Catalunya dirigida per Salvador Brotons.

I també tindrem el Youtube de la setmana que protagonitzaran el grup CRIATURES en la seva versió de quartet i amb un tema de l’Ivó Jordà arranjat per en Dani López titulat “Terra”. El vídeo va ser enregistrat en directe a l’auditori de Celrà aquest mes de gener.

I a les SECCIONS com sempre varietat:

I encara tindrem temps de parlar-vos d’activitats tan diverses com la 9a Matinal d’Intercanvi de Llavors a Argençola, que tindrà lloc aquest diumenge dia 1 de març (amb caminada inclosa per als que ho vulguin); o de la conferència que farà el professor de l’ESMUC Pep Moliner aquest dilluns dia 2, a un quart de vuit del vespre a la Casa de la Sardana, de Barcelona, sobre “El fiscorn baix de cobla”.

I la setmana que ve hi tornarem. La quaresma ens esperona…

———————————————————————————————–

Aquí teniu el video-anunci del concert d’aquest dissabte a l’Auditori de Girona amb una de les obres que s’hi interpretaran, encara amb la versió amb acompanyament d’orquestra. Us la imagineu amb cobla? Doncs si la voleu escoltar caldrà que aneu al concert. És el que tenen les estrenes…