Programa 584 – 14/05/2021 – Edició 2373

Programa 584 – 14/05/2021 – Edició 2373

2n Congrés de la Jota a Falset

Entre els dies 21 i 23 del present mes de maig, la vila de Falset, capital de la comarca del Priorat, viurà el 2n Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana. Organitzat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de Falset, el congrés s’estructura en tres eixos temàtics: La transmissió de la jota, La jota com a element de creació i Els contextos de la jota. Una segona edició (la primera es va celebrar també a Falset l’any 2018) que compta amb un extens programa de ponències, taules rodones i comunicacions diverses amb reconeguts especialistes i també actes lúdics paral·lels, presentacions, etc. Tota la informació en aquest link.

També tindrem les SECCIONS:

I el nostre Youtube de la setmana el dedicarem al Felip Morales, un músic especialitzat en la doble canya amb una llarga trajectòria en grups del mons de la música folk i de les cobles sardanistes que, de casa estant, ens convida a escoltar versions i interpretacions per a gralles de temes de tot tipus en què ell fa tots els papers de l’auca, és a dir, interpreta tots els instruments. Us recomanem una visita al seu Canal de Youtube. Un bon exemple és aquesta magnífica versió del famós Libertango, del mestre Àstor Piazzola.

Completarem la part musical amb la Jota vella de Moixent amb en Pep Gimeno Botifarra i amb dues sardanes: L’aplec de Tardor de Conrad Saló amb la Cobla de Cambra de Catalunya; i Guíxols, capital de la sardana d’Antoni Mas Bou, extreta de la gravació en directe de la cobla La Principal de la Bisbal de l’acte de proclamació de Sant Feliu de Guíxols coma Capital de la sardana 2021 del passat dia 1 de maig. Un acte que podeu veure sencer al final d’aquest davantal.

I també us parlarem del Concert ALMANAC 40 ANYS que havia de ser l’acte inaugural del Tradicionàrius d’aquest 2021 i que per mor de la sobtada mort del seu principal protagonista, l’enyorat Jordi Fàbregas, es va haver de suspendre. El proper dis 29 de maig, al CAT, se celebrarà finalment la festa del quarantè aniversari de l’històric disc de La Murga, amb el concert recuperat sense en Jordi, però amb tots els seus amics i col·legues. No us el perdeu.

I encara tindrem temps de parlar de com es van posant en marxa les diferents activitats després de l’aixecament de l’estat d’alarma i del toc de queda. A veure si s’acaba aquest mal son d’una vegada.

I la setmana que ve, una miqueta més de FES TA FESTA.


Acte de Proclamació de Sant Feliu de Guíxols Capital de la Sardana 2021