Programa 615 – 17/12/2021 – Edició 2404

Programa 615 – 17/12/2021 – Edició 2404

Albert Guinovart compositor del Cant de la Sibil·la de la Catedral de Barcelona

Com ja es tradició, el Cor Francesc Valls presenta una nova edició del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona. A dos quarts de dotze de la nit, després de l’ofici de lectures del dia de Nadal i just abans de la Missa del Gall presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella, es podrà escoltar per 13è any consecutiu la recuperació del Cant de la Sibil·la que va fer el Cor l’any 2009. Així mateix, es podrà escoltar l’encàrrec a un autor de prestigi d’una revisió contemporània del Cant que aquest any se li ha encarregat a compositor Albert Guinovart. El Cant de la Sibil·la, aquest personatge femení vestit a l’antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma anuncia l’Apocalipsi, és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575.

Aquí teniu el teaser de la presentació:

Aquest és el nostre titular però també us parlarem de moltes altres coses. Com ara del Pessebre Vivent de la Torre del Suro, al barceloní barri del Guinardó. Aquesta iniciativa del Taller Sant Camil per a discapacitats intel·lectuals que va merèixer el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular es representarà el proper dimarts dia 21. Amb les entrades exhaurides ho podeu seguir també a les xarxes. Tota la informació al web: www.pessebrevivent.cat.

També tindrem les SECCIONS:

El youtube de la setmana serà per a un clàssic nadalenc, El noi de la mare, interpretat pel grup Ballaveu.

I us parlarem de concerts i escoltarem sardanes amb motius nadalencs. I, com cada any, una nova versió del Romanç de Santa Llúcia, en aquest cas la del tenor Lluís Vilamajó i el pianista Francisco Poyato.

Tot plegat, amb un record i un comiat a en Ramon Muntaner. Allà on siguis, segueix traient la música dels poemes. Una abraçada, amic. Fins sempre.

I la setmana que ve, Nadal… però amb un nou FES TA FESTA.