Programa 109 – 11/05/2012
(Edició 1898)
UN “FES TA FESTA” FLORIT
I és que amb la primavera tot floreix, fins i tot el FES TA FESTA.
La primera sardana que escoltarem avui es titula precisament així: “Floració”, una preciosa pàgina del mestre Conrad Saló escrita allà als anys 50. I el segon tema també té a veure amb les flors… o no. El títol, com a mínim en fa referència: “Tinc una flor al cul”, un tema de l’Armengol Riera que ens canta el grup LA CARRAU.
A banda d’això, l’AGENDA.ESCUDELLA I les NOTÍCIES ESCOLLIDES, en les que aquesta setmana us parlem, entre altres coses, del nou llibre del sabadellenc Lluís Subirana, un conjunt d’articles titulat “Des de la Torre de l’aigua”; de la Final de la Sardana de l’Any que tindrà lloc el dissabte 12 de maig a Lleida; i del documental “La sardana, dansa nacional de Catalunya?” que s’ha pogut veure diverses vegades aquests darrers dies a TV3 i que podeu veure ara, si no ho heu fet o si hi voleu tornar, en aquest link de “TV3 a la Carta”.
I les seccions fixes:
- LA COLUMNA, en la que aquesta setmana el nostre director Jesús Ventura ens parla de la “Xarxa Doc 3.0”, un projecte del CPCPTC que vol facilitar l’accés des de la xarxa als arxius més importants de cultura popular i tradicional catalans, la interacció entre ells i el seu coneixement popular.
- I la CRÒNICA CASTELLERA, amb en Carles Esteve, que informa de la gran quantitat de “Castells de vuit i de 7” que s’han pogut veure els darrers dies.
I les intermitents:
- ROURENFOLK, en la que en Jordi Roura ens presenta un cantant català i argentí a l’hora: en Sergi Dantí, un home amb un bagatge musical importantíssim i que ara es dedica a revisar les més popular de les nostres cançons. Ens ho explica en un tema propi que es titula “En una terra llunyana”.
- CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, que ens explica la història de dos amics ben curiosos: un nen i un “Raspall”.
- I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en els que en Llorenç Aguilà ens explicarà que fa els divendres al vespre. El títol de la seva secció, però, ja ho deixa ben clar: “El divendres, ball”.
I acabarem el programa amb la sardana “Sitges”, del mestre Antoni Català, un sitgetà que demostrà abastament la seva estima per la seva vila nadiua dedicant-li molta música, a més d’aquesta preciosa sardana que ens interpretarà la Cobla de Cambra de Catalunya sota la direcció de Xavier Pagès.
Nosaltres no som de cap vila ni de cap ciutat en concret. Ens les estimem totes.
Som catalans i ciutadans del món. I ens agrada la ràdio.
I les flors.