Programa 139 – 7/12/2012
(Edició 1928)
TREBALLEM EN DIES DE FESTA
Perquè després diguin que els catalans no som treballadors. Després de ser un poble que celebra una de les festes més importants i internacionalment reconegudes com la de Sant Jordi, en dia feiner i sense deixar de treballar, ara, a més, ens estem acostumant a treballar en dies festius imposats que ni ens van ni ens vénen. Ja ens va passar amb la Pilarica (altrament dit Dia de la Hispanidad o Dia de la Fuerzas Armadas), i ara ens torna a passar amb la Festa d’una Constitució que ens està limitant les nostres aspiracions com a nació. I fins i tot la Festa de la Puríssima, una festa reimposada pel règim franquista després de la guerra civil no la necessitem per res!
I si diem tot això és perquè aquest FES TA FESTA d’avui està parit, íntegrament, en un 6 de desembre (abans de la independència).
Un FES TA FESTA en el que hi trobareu tots els ingredients habituals. Com LA COLUMNA, en la que aquesta setmana, el nostre director Jesús Ventura, ens parla del Pessebre Vivent de la Torre del Suro, una manifestació de cultura i integració, una combinació extraordinària de “Teràpia i tradició” que se celebrarà el proper dijous dia 20, a les sis de la tarda, al Barri del Guinardó, de Barcelona. O la primera part del resum de la temporada castellera que ens porta cada mes de desembre el nostre benvolgut Carles Esteve. La d’avui ens parla de les Colles de 7.
A les altres seccions periòdiques tindrem un nou capítol de EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, la secció que fem en col·laboració amb el Col·lectiu El Bou i la Mula i que aquesta setmana ens porta un article d’en Josep M. Font titulat “El pessebre a casa”. I tindrem també ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, aquells en els que el nostre benvolgut Sr. Llorenç ens parla de les seves coses, que de fet, són les coses de tots plegats però vistes des dels seus ulls; aquesta vegada ens parla de boletaires o, com ell ho expressa, d’una “Espècie a banda”.
A més l’AGENDA i les NOTÍCIES ESCOLLIDES en les que aquesta setmana, a més de parlar de nous enregistraments, com el del primer disc del Grup GASP; de la col·laboració de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al Disc de la Marató de TV3; o de l’exposició “El ball de Valencians” que es pot veure al Museu Molí de les Tres Eres, de Cambrils, fins el 27 de gener; també us fem una petita crònica de l’entrega de premis del “XIIè Concurs Fotogràfic El Fet Geganter”, i del “Premi Santa Cecília” de música per a gegants i figures festives, que tingué lloc el passat dia 1 de desembre a l’Ateneu Sanfeliuenc, de Sant Feliu del Llobregat, sota els auspicis de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.
I la part musical en la que, a banda de l’obra guanyadora de l’esmentat Premi Santa Cecília, podreu escoltar també sengles sardanes de Josep Serra (“Clarors”) i Sígfrid Galvany (“Rovellons i pinatells”), i un tema del grup “La Carrau”: “Fart de fred”.
Mireu. En un cap de setmana ple de monosíl·labs (pont, grip, mal, cap, tos, pit, fred o Pau) sens acut una frase semblant al títol d’aquest tema de La Carrau que segur que firmaria tot Catalunya (bé, tot Catalunya menys 18 a 20 famílies “agraviades”…): Estem FARTS DEL WERT!!!