Programa 321 – 27/05/2016 – Edició 2110

Programa 321 – 27/05/2016 – Edició 2110

LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
“LA NIT DE SANT JOAN A BARCELONA”
AL “FES TA FESTA”

Portada llibre Nit de Sant JoanUn reportatge dels de l’Amadeu, amb una munió de declaracions d’alguns dels autors d’aquest llibre, ocuparà quasi tota la primera part del programa d’aquesta setmana: les veus d’Albert Torras, Xavier Cazeneuve, Marta Contijoch, Manuel Delgado i el mateix Amadeu Carbó ens explicaran alguns detalls dels continguts i de la idea d’aquesta publicació sobre “La Nit de Sant Joan a Barcelona” que no dubtem a recomanar ferventment.

Aplec Calella 2016-1Però en el programa us parlarem de moltes altres coses. Només us heu de fixar, per exemple, amb la música que sentirem. La primera sardana “L’aplec Pairal”, del mestre Conrad Saló ens donarà peu a anunciar-vos que el proper cap de setmana se celebrarà l’aplec de Calella, entre molts d’altres que configuren una agenda molt farcida pel primer cap de setmana de juny del qual us anomenem només alguns actes: el divendres 3 de juny, concert amb tres cobles a Figueres, sota la direcció del mestre Antoni Ros Marbà amb un programa d’allò més interessant; el dissabte 4 de juny, concert a L’Escala amb la cobla La Principal de L’Escala i l’Orquestra Escalenca, una formació creada expressament per recuperar ballables del mestre Josep Vicens Xaxu en el seixantè aniversari de la seva mort; o, a banda del de Calella, l’aplec de Sant Feliu de Guíxols que també se celebra el diumenge dia 5. I això només per citar-ne alguns.

CP CD MileEl segon tema ens porta a una novetat discogràfica de la cobla Mil·lenària: “Notes d’argent” és una sardana de Jordi Feliu que l’autor dedicà a la cobla ceretana amb motiu del seu 25è aniversari i que esdevé el bonus-track d’un nou CD titulat “SARDANES ENTIÈRES” que inclou també altres quatre composicions d’autors de la cobla amb format de 7 tirades.

 

També tindrem les seccions, com ara la musical que ens comporta un retrobament:

I acabarem amb una altra sardana de les protagonistes de la SARDANA DE L’ANY 2015. En aquest cas la guanyadora del Premi de la Crítica: la titulada “El silenci del Far”, de Jordi Molina.

I al començament del programa, escoltarem també un petit fragment d’una sardana titulada “Joiosa Remei”, del mestre Josep Saderra. Un sardana que escoltarem sencera en el programa de la setmana que ve, en el qual esperem que pugueu conèixer i sentir la Remei Vila, la cosina de la “Maria de les Trenes”.

Però això serà la setmana que ve.