Programa 412 – 02/02/2018 – Edició 2201

Programa 412 – 02/02/2018 – Edició 2201

Manresa,
Capital de la Cultura Catalana 2018

La ciutat de Manresa va inaugurar oficialment la seva capitalitat de la cultura catalana el passat dia 20, al Teatre Kursaal, amb l’estrena de l’espectacle “PAS, la proposta escènica”, sota la direcció artística del creador Sergi Ots.

Un any farcit d’actes i de celebracions que anirem seguint des del FES TA FESTA. En aquest link us poder baixar el programa d’actes previstos fins ara.

Aquest serà un dels temes que abordarem en aquest primer FES TA FESTA, diguem-ne normal, després de l’experiència dels dos macro-programes realitzats en el sí de la Mostra SOM CULTURA POPULAR el passat cap de setmana. Podeu escoltar les entrevistes i alguns fragments dels programes especials en aquesta mateixa web.

A les seccions hi trobareu, com sempre, una mica de tot:

  • Estrenarem nova tanda de la ja veterana secció ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC que amb la col·laboració del Museu Etnològic de Barcelona escriu i ens explica el nostre benvolgut Gustau Molas. Iniciarà la seva setena temporada parlant-nos d’un “Sitrell“.
  • No faltarà un altre dels SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar que aquesta vegada ens parla de “L’esmolet“.
  • També tindrem una de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies. Concretament la que ens afirma que “Tant tens, tant vals”.
  • Coneixerem una altra de les HISTÒRIES DE GEGANTS que preparen la Berta Miró i en Nico Alonso. Concretament anirem fins al Pallars Jussà per conèixer la dels “Gegants de Tremp”.
  • I recuperarem una cullerada de la SOPA DE CANÇONS d’en Noé Rivas en la qual ens explicava qui era i què feia un dels grans de l’animació infantil: en “Rah-mon Roma”.

Precisament en Rah-mon Roma serà el protagonista del nostre Youtube de la setmana, amb la cançó titulada “Tu, de quin costat estàs”, un tema inclòs en el CD “CDR-Cançons De República” ideat i editat aquest 2018 pel Comité de Defensa de la República del Baix Fluvià i que recull fins a 21 temes de diferents cantants i grups.

I a més, coneixerem una altra de les semifinalistes de LA SARDANA DE L’ANY 2017 fruit de la primera eliminatòria de respesca , la titulada “Experiències viscudes”, de Carles Santiago. I us parlarem de la celebració dels 450 anys de la Mulassa de Barcelona i dels propers concerts i actes del XXIè Tradicionàrius.

I encara tindrem temps d’escoltar la versió de LA BANDA de la Festa Major de Reus del tradicional Ball de Prims; i d’escoltar també la sardana “L’aplec a l’Ermita de Sant Salvador”, de Salvador Juanola, tot comemorant el 125è aniversari del naixement del compositor.

I encara més coses. En una hora n’hi caben tantes…